Zbog zlostavljanja napustila seriju

Turska glumica Nurgul Ješilčaj o razlozima napuštanja popularne melodrame "Paramparčad"

Svijet 17.04.2016 | 14:40
Zbog zlostavljanja napustila seriju

Vest da turska glumica Nurgul Ješilčaj, nama poznata po roli Jasemin iz "Ljubavi i kazne", napušta hit seriju "Paramparčad" obeležila je svet bosforskih melodrama krajem prošle godine i sasvim neočekivano načela važnu temu tamošnjeg glumišta. Kao i uvek, kad je reč o temperamentnoj i provokativnoj Nurgul, prašina se ne sleže lako.

Vatru su dodatno razbuktale i poslednje "ispovesti" atraktivne glumice u kojima ona optužuje kolegu Erkana Petekaju i produkciju serijala za mobing na polnoj osnovi.

Prema navodima turskih tabloida, Ješilčajeva je seriju napustila u jeku popularnosti, posle 52. epizode, zbog neslaganja s glavnim glumcem koga pamtimo kao kapetana Alija iz serije "Kako vreme prolazi".

Razlog tome je Erkanov konzervativan stav prema ženama, zbog čega je većina romantičnih scena u kojima su učestvovali glavni glumci delo fotomontaže, a ne njihovog zajedničkog rada. Vrhunac svega bila je Petekajina provokacija na Nurgulin račun, kako je njoj previše stalo da s njim snima epizode u kojima se ljube.

Bila je to kap koja je prelila čašu, posle čega je glumica zatražila od režisera da "ubiju" njen lik i raskinu ugovor. Mada je Petekaja demantovao ovu priču, Nurgul se i lično obratila javnosti i potvrdila da je "Paramparčad" napustila zbog loših uslova rada.

"Glumila sam ženu, ljubavnicu, pa čak i lezbijku. Uloga je moja obaveza, a ne poligon za iživljavanje. Želela sam da odem. Nisam mogla da ostanem više ni dan. Erkanu je dopušteno da me maltretira. Bila sam pod ogromnim psihičkim pritiskom. To je mobing. I svi su znali da je tako, ali niko nije reagovao. U Turskoj svi sve vide, ali okreću glavu ako nekome, a naročito ženi, treba pomoć. Muškarac ima sva prava", ogorčena je Ješilčajeva koja se po raskidu ugovora posvetila sinu Nedžatu i sitnim zadovoljstvima roditeljstva.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar