"Ако напустите ЕУ, биће посљедица!"

Британија ће се суочити са посљедицама, уколико на референдуму буде изгласан излазак из ЕУ, рекао је данас француски министар економије Емануел Макрон.

Свијет 17.04.2016 | 12:51
"Ако напустите ЕУ, биће посљедица!"

Британија ће на референдуму 23. јуна гласати о томе да ли ће остати у чланству европског блока и активисти кампање за "Брекзит" истичу да та земља може лако да преговара о трговинским споразумима са Бриселом и да врати свој статус у свијету.

Међутим, Макрон је рекао да би Британија могла да има проблема приликом покушаја да поново приступи јединственом тржишту ЕУ, да постоји могућност да ће већи број избјеглица кренути ка њеним обалама и да ће изгубити своју преговарачку моћ у разговорима за очување своје челичне индустрије од конкуренције из Кине.

"Британија је велика земља и њена будућност као такве није изван ЕУ, она је дио клуба и одговорна је за промјене ЕУ уз остале велике земље", казао је Макрон, додајући да ће сигурно бити посљедица јер, у супротном, постојање ЕУ нема смисла.Он сматра да, уколико би Британија изашла из чланства, и друге земље би могле да прате њен примјер.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дел Боy

17.04.2016 11:33

Британија треба да се врати слободарском духу, као некад. Да отресе са себе фашисте који су загосподарили. Британија, Русија, Француска, слободарски дио УСА...сви заједно против аждаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

17.04.2016 11:50

Кад би Њемацка изасла из ЕУ ко да не би могла своја Ауто и даље продавати у ЕУ зони! Свако себи то је најбоље ЕУ је само за израбљиване радника

ОДГОВОРИТЕ