"Ako napustite EU, biće posljedica!"

Britanija će se suočiti sa posljedicama, ukoliko na referendumu bude izglasan izlazak iz EU, rekao je danas francuski ministar ekonomije Emanuel Makron.

Svijet 17.04.2016 | 12:51
"Ako napustite EU, biće posljedica!"

Britanija će na referendumu 23. juna glasati o tome da li će ostati u članstvu evropskog bloka i aktivisti kampanje za "Brekzit" ističu da ta zemlja može lako da pregovara o trgovinskim sporazumima sa Briselom i da vrati svoj status u svijetu.

Međutim, Makron je rekao da bi Britanija mogla da ima problema prilikom pokušaja da ponovo pristupi jedinstvenom tržištu EU, da postoji mogućnost da će veći broj izbjeglica krenuti ka njenim obalama i da će izgubiti svoju pregovaračku moć u razgovorima za očuvanje svoje čelične industrije od konkurencije iz Kine.

"Britanija je velika zemlja i njena budućnost kao takve nije izvan EU, ona je dio kluba i odgovorna je za promjene EU uz ostale velike zemlje", kazao je Makron, dodajući da će sigurno biti posljedica jer, u suprotnom, postojanje EU nema smisla.On smatra da, ukoliko bi Britanija izašla iz članstva, i druge zemlje bi mogle da prate njen primjer.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Del Boy

17.04.2016 11:33

Britanija treba da se vrati slobodarskom duhu, kao nekad. Da otrese sa sebe fašiste koji su zagospodarili. Britanija, Rusija, Francuska, slobodarski dio USA...svi zajedno protiv aždaje.

ODGOVORITE
Name

Mali

17.04.2016 11:50

Kad bi Njemacka izasla iz EU ko da ne bi mogla svoja Auto i dalje prodavati u EU zoni! Svako sebi to je najbolje EU je samo za izrabljivane radnika

ODGOVORITE