Колико зарађују најмоћнији у Русији ?

Званични Кремљ објавио је имовинске карте и годишње зараде најистакнутијих руских државника, и тако омогућио јавности да завири у новчанике Путина, Медведева, Пескова...

Свијет 17.04.2016 | 11:05
Колико зарађују најмоћнији у Русији ?

Куриозитет је да двојица најмоћнијих политичких фигура у Русији, председник Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев, спадају у групу скромније плаћених државника.

Путинова годишња плата је нешто мања од девет милиона рубаља, или 114.438 евра, док Медведев зарађује 107.524 евра. Од имовине „Волођа“ поседује скроман стан од 77 квадрата, као и два аутомобила марке „волга“, једну „ладу ниву“ и ауто-приколицу „скиф“.

Знатно плаћенији су чланови њиховог најужег круга. Тако Николај Патрушев, секретар Савета за националну безбедност Русије, зарађује скоро четири пута већу суму од водећег двојца Путин-Медведев.

Апсолутни шампион је министар Михаил Абузов, који зарађује чак шест милиона евра годишње!Владимир Путин зарађује годишње 118.531 евро (нешто мање од 9 милиона рубаља) објављено је у имовинској карти руског председника.Поред имовинске карте челника Кремља, објављени су и подаци њихових супружника.

Најупечатљивије име на листи је свакако Татјана Навка, супруга прес-секретара Кремља Дмитрија Пескова, која зарађује више од милион евра годишње, и више него двоструко од свог супруга, а посебно импозантан јесте њен возни парк у ком се налазе неки од најскупљих модела „мерцедеса“.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Искрено

17.04.2016 10:03

Путиново богаство процјењено на 10 милијарди долара а у јавности зарадјује 114 хиљада долара. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

17.04.2016 10:24

Постедите нас оваквих вијести,јер какве ми користи имамо од тога ко је најбогатији у Русији.Мене висе брине дали це мој народ вецерас имати да нормално вецера.Ти тзв.богатаси нису сигурно зарадили то богаство на постен нацин и они су од свог народа узимали комад хљеба из уста да би били богати исто као ови наси на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.04.2016 10:31

Мафија и пљацкаси исто као код нас нема висе цццра русија је нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дино

17.04.2016 19:45

Црни хумор,дај народу вина и игара и владај.