Koliko zarađuju najmoćniji u Rusiji ?

Zvanični Kremlj objavio je imovinske karte i godišnje zarade najistaknutijih ruskih državnika, i tako omogućio javnosti da zaviri u novčanike Putina, Medvedeva, Peskova...

Svijet 17.04.2016 | 11:05
Koliko zarađuju najmoćniji u Rusiji ?

Kuriozitet je da dvojica najmoćnijih političkih figura u Rusiji, predsednik Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev, spadaju u grupu skromnije plaćenih državnika.

Putinova godišnja plata je nešto manja od devet miliona rubalja, ili 114.438 evra, dok Medvedev zarađuje 107.524 evra. Od imovine „Volođa“ poseduje skroman stan od 77 kvadrata, kao i dva automobila marke „volga“, jednu „ladu nivu“ i auto-prikolicu „skif“.

Znatno plaćeniji su članovi njihovog najužeg kruga. Tako Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, zarađuje skoro četiri puta veću sumu od vodećeg dvojca Putin-Medvedev.

Apsolutni šampion je ministar Mihail Abuzov, koji zarađuje čak šest miliona evra godišnje!Vladimir Putin zarađuje godišnje 118.531 evro (nešto manje od 9 miliona rubalja) objavljeno je u imovinskoj karti ruskog predsednika.Pored imovinske karte čelnika Kremlja, objavljeni su i podaci njihovih supružnika.

Najupečatljivije ime na listi je svakako Tatjana Navka, supruga pres-sekretara Kremlja Dmitrija Peskova, koja zarađuje više od milion evra godišnje, i više nego dvostruko od svog supruga, a posebno impozantan jeste njen vozni park u kom se nalaze neki od najskupljih modela „mercedesa“.

Izvor: Blic

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Iskreno

17.04.2016 10:03

Putinovo bogastvo procjenjeno na 10 milijardi dolara a u javnosti zaradjuje 114 hiljada dolara. Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

abc

17.04.2016 10:24

Postedite nas ovakvih vijesti,jer kakve mi koristi imamo od toga ko je najbogatiji u Rusiji.Mene vise brine dali ce moj narod veceras imati da normalno vecera.Ti tzv.bogatasi nisu sigurno zaradili to bogastvo na posten nacin i oni su od svog naroda uzimali komad hljeba iz usta da bi bili bogati isto kao ovi nasi na vlasti.

ODGOVORITE
Name

borac

17.04.2016 10:31

Mafija i pljackasi isto kao kod nas nema vise cccra rusija je nula.

ODGOVORITE
Name

dino

17.04.2016 19:45

Crni humor,daj narodu vina i igara i vladaj.