Видео - Шарић на опроштају: Хвала Барселони!

Данијел Шарић послије седам успјешних сезона напустиће Барселону и каријеру завршити у Катару.

Остали спортови 22.04.2016 | 16:20
Видео - Шарић на опроштају: Хвала Барселони!

Један од најбољих свјетских голмана, одлучио је да послије13 година проведених у Шпанију пресели ну Катар, земљу за чију репрезентацију наступа од прошле године.

Посљедњих седам година Шарић је провео у Барселони с којом је освојио 29 трофеја.

"Било је то незаборавних седам година, освојили смо 29 трофеја, а за још три се боримо, првенство, Куп Шпаније и Лигу шампиона. То су најуспјешније године у мојој каријери и могу само да кажем да ме Барселона учинила већим", рекао је Шарић у разговору за МОНДО.

О одлуци да дрес Барселоне замијени дресом катарског клуба Ал Кијада каже:

"Идем у Катар јер ћу своју спортску каријеру продужити јос на три године. За мене је то нови изазов, а клуб има нове циљеве. У Катару планирам и да завршим каријеру са 42 године".

Прелазак у неки други клуб у Европи, истиче, није долазио у обзир.

"Из поштовања према Барселони нисам хтио да идем у неки клуб у Европи. Одлучио сам се за Катар и да тако продужим своју каријеру".

Барселона се од свог голмана који јој је донио много бодова, па и трофеја, опростила пригодним видео и захвалила му се за све што је урадио за клуб.

У међувремену Шарић ће са репрезентацијом Катара наступити на Олимпијским играма што је био његов спортски сан.

"Са репрезентацијом сам на Олимпијским играма и Свјетском првенству у Француској, а послије не знам шта ће бити са репрезентативном каријером. Засад је план та два велика такмичења".

Данијел Шарић помињао се као кандидат за функцију предсједника РК Слога из Добоја, међутим, све мање су шансе да се то деси.

"Све мање су шансе да будем на челу Слоге јер са даљине не могу водити клуб, као ни без своје десне руке која би радила Сслоги. Са својим обавезама не могу да стижем и да будем 10о одсто присутан у Слоги, а било би јако неозбиљно да будем предсједник и водим слогу ових дана из Барселоне а сљедеће сезоне из Катара".

Коментари / 0

Оставите коментар