Video - Šarić na oproštaju: Hvala Barseloni!

Danijel Šarić poslije sedam uspješnih sezona napustiće Barselonu i karijeru završiti u Kataru.

Ostali sportovi 22.04.2016 | 16:20
Video - Šarić na oproštaju: Hvala Barseloni!

Jedan od najboljih svjetskih golmana, odlučio je da poslije13 godina provedenih u Španiju preseli nu Katar, zemlju za čiju reprezentaciju nastupa od prošle godine.

Posljednjih sedam godina Šarić je proveo u Barseloni s kojom je osvojio 29 trofeja.

"Bilo je to nezaboravnih sedam godina, osvojili smo 29 trofeja, a za još tri se borimo, prvenstvo, Kup Španije i Ligu šampiona. To su najuspješnije godine u mojoj karijeri i mogu samo da kažem da me Barselona učinila većim", rekao je Šarić u razgovoru za MONDO.

O odluci da dres Barselone zamijeni dresom katarskog kluba Al Kijada kaže:

"Idem u Katar jer ću svoju sportsku karijeru produžiti jos na tri godine. Za mene je to novi izazov, a klub ima nove ciljeve. U Kataru planiram i da završim karijeru sa 42 godine".

Prelazak u neki drugi klub u Evropi, ističe, nije dolazio u obzir.

"Iz poštovanja prema Barseloni nisam htio da idem u neki klub u Evropi. Odlučio sam se za Katar i da tako produžim svoju karijeru".

Barselona se od svog golmana koji joj je donio mnogo bodova, pa i trofeja, oprostila prigodnim video i zahvalila mu se za sve što je uradio za klub.

U međuvremenu Šarić će sa reprezentacijom Katara nastupiti na Olimpijskim igrama što je bio njegov sportski san.

"Sa reprezentacijom sam na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a poslije ne znam šta će biti sa reprezentativnom karijerom. Zasad je plan ta dva velika takmičenja".

Danijel Šarić pominjao se kao kandidat za funkciju predsjednika RK Sloga iz Doboja, međutim, sve manje su šanse da se to desi.

"Sve manje su šanse da budem na čelu Sloge jer sa daljine ne mogu voditi klub, kao ni bez svoje desne ruke koja bi radila Sslogi. Sa svojim obavezama ne mogu da stižem i da budem 10o odsto prisutan u Slogi, a bilo bi jako neozbiljno da budem predsjednik i vodim slogu ovih dana iz Barselone a sljedeće sezone iz Katara".

Komentari / 0

Ostavite komentar