Дискриминација радника и пацијената у Српској

Иако је Одбор за утврђивање репрезентативности синдиката и удружења послодаваца 1.4.2016. донио одлуку којом је утврђено да Унија синдиката радника у здравству испуњава све законске услове за доношење рјешења о репрезентативности, министар Миленко Савановић још није потписао рјешење којим се то одобрава. Из Уније поручују - Влада Српске поново дискриминише и раднике у здравству, али и пацијенате.

Република Српска 11.04.2016 | 22:45
Дискриминација радника и пацијената у Српској

Министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске провођењем неоснованих и незаконитих активности упорно онемогућава доношење законитог рјешења о репрезентативности Унији синдиката радника у здравству Републике Српске, јасни су представници Уније. На дјелу је дискриминација и здравствених радника и пацијената којима се настоје омогућити што бољи услови лијечења, тврде у Унији.

"На овај начин нам се шаље порука да ову Владу уопште није брига за народ који живи у Републици Српској по питању здравственог система. Апсолутно не желе ништа да ураде да се направи неки бољитак", сматра др Миодраг Фемић, предсједник Уније синдиката радника у здравству Републике Српске.

Очигледна опструкција, каже Фемић, дешава се из неколико разлога.

"Први разлог је што је са нама врло тешко преговарати. Неки закони који су се до сада доносили показали су се као тешки промашај, а ми то не дозвољавамо. Сумњамо да ће министар здравља потписати уговор са господином Гранулићем, чиме се по аутоматизму крше сва законска права зато што су једномишљеници", каже Фемић и додаје да сматрају да они не желе њих за саговорнике да би могли да раде шта хоће.

Из Уније су обавијестили министра Савановића да ријеши овај проблем, те скренули пажњу на хитност у поступку како би Унија синдиката радника у здравству Републике Српске формално стекла право да води преговоре за доношење новог посебног колективног уговора у области здравства, пошто досадашњи посебни колективни уговори важе до 20.4.2016. године.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

јово

11.04.2016 17:56

Јос кад би и ти несто радио мој Фемицу !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.04.2016 19:59

Јос кад би и ти, мој Јово, несто радио осим сто ту типкас (и кењ.с) у празно, мој Јово, ццц

Name

Неутрално

11.04.2016 18:00

Богданиц јесте тупи угао али ви из уније сте мртви угао.Цекате ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.04.2016 19:55

ИНТЕРЕСАНТНА И ОПАСНА ЈЕ ОВА УНИЈА - ЖЕЛЕ ДА БУДУ ПРАВИ СИНДИКАТ. ВРЛО ЛУКАВО СЕ УДРУЖИЛИ И КО ЗВЕЧКУ РАЗВАЛИЛИ МИШИЋКУ И ГРАНУЛИЋА, ДОБИЛИ ПРЕСУДУ ПРОТИВ ЂОКИЋА КОЈЕГ СУ УСПУТ ПРИЈАВИЛИ И ЗА НЕКО КРИВИЧНО ДЈЕЛО...ПРИКУПИЛИ 20 ХИЉАДА ПОТПИСА И ПОСЛАЛИ У СКУПШТИНУ РС ЗА 8 НОВИХ ЗАКОНА У ЗДРАВСТВУ - ИЗГЛЕДА ДА ХОЋЕ ЉУДИ ДА МЈЕЊАЈУ СИСТЕМ... АЛИ ЕТО ОНИ ЈЕДИНИ НЕЋЕ ДА РАДЕ ЗА "ВЕЛИКОГ БРАТА" ИЗ ЛАКТАША... Е ЗАТО ОНАЈ НИЧИЈИ И СВАЧИЈИ МИНИСТАР РАДА НЕ СМИЈЕ ПОТПИСАТИ РЈЕШЕЊЕ, ЈЕР АКО ОНИ ДОБИЈУ ТУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ, ОНАЈ МИНИСТАР БОГДАНИЋ МОЖЕ ДА СЕ ПАКУЈЕ И ВРАЋА У БАЊУ ТЕСЛИЋ, АЛИ НА МЈЕСТО ПОРТИРА... НАРАВНО ДО ПОТВРЂИВАЊА НЕКЕ ОД ОПТУЖНИЦА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

11.04.2016 21:22

КАД СУ ВЕЦ ТАКВИ, ЛУКАВИ И СТА СВЕ НЕУРАДИСЕ...А У ПРИНЦИПУ НИСТА!!!!! АЛИ ТРЕБА ИМАТИ И НЕСТО ДРУГО ПА КРЕНУТИ А НЕ САМО КОМЕНТАРИСАТИ СТАЊЕ КОЈЕ И САМИ ВИДИМО , ЗНАМО И ОСЈЕТИМО ДА ЈЕ ЛОСЕ. ИМАМ УТИСАК ДА ЈЕ НЕЦИЈИ ПРОЈЕКАТ ОВАЈ СИНДИКАТ И ДА НЕКО ПРЕКО ОВОГ СИНДИКАТА СПРОВОДИ ИЛИ ПОКУСАВА НАПРАВИТИ РЕОРГАНИЗАЦИЈУ У ОБЛАСТИ СИНДИКАЛНОГ ОРГАНИЗОВАЊА А ДА МУ ЈЕ БОРБА ЗА ЦИЉЕВЕ НЕГДЈЕ ПО СТРАНИ КАО И ЦЛАНОВИ И ЊИХОВИ ПРОБЛЕМИ. П.С. МИСЛИМ ДА БИ И ОНИ ПОД ПРИТИСКОМ ВЛАСТИ (ПОД УСЛОВОМ ДА ИМАЈУ РЕПРЕ.) РАДИЛИ И ДОГОВАРАЛИ КАО И ГРАНУЛИЦ. ТАКАВ УТИСАК ОСТАВЉА ДОСАДАСЊИ ЊИХОВ РАД. САМО ,МИНИСТАР ИХ НЕУВАЗАВА И ЊИХОВО МИСЉЕЊЕ ПА ИМ ЈЕ ЕГО ПОВРЕДЈЕН СТО НИСУ ОЗБИЉНО СХВАЦЕНИ И НЕМАЈУ МОГУЦНОСТ ПРЕГОВАРАЊА.

Name

Јово

11.04.2016 21:36

Мој "реално" ја због оваквих као сто је овај Фемиц планирам да напустим ову земљу....наравно и због таквих као ти увлакаца и лазних постењацина. Доктор треба да лијеци и да прица о својим радним искуствима и усаврсавањима, а не да се бави политиком и да трци да се присљамци у разне уније и синдикате како би био сро висе експониран "Хипократ се преврце у гробу" поздрављам те "реално".

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

12.04.2016 05:28

Мора да те Фемиц довео у позицију да морас напуатити земљу... Теби за информацију, Хипократ није лијечио бесплатно...мало образовања не би скодило.