Тадић на састанку ММФ-а у Вашингтону

Предсједавајући Дома народа Огњен Тадић и замјеница предсједавајуће Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Нермина Капетановић учествују у раду Глобалне конференције Парламентарне мреже Свјетске банке и ММФ-а.

Босна и Херцеговина 11.04.2016 | 22:45
Тадић на састанку ММФ-а у Вашингтону

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Огњен Тадић и замјеница предсједавајуће Комисије за сполне послове Представничког дома ПСБиХ Нермина Капетановић учествују у раду Глобалне конференције Парламентарне мреже Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, која је јуче почела у Вашингтону.

Поздрављајући учеснике тродневне конференције, а ријеч је о више од 200 чланова парламената из цијелог свијета, лидере цивилног друштва, те званичнике Свјетске банке и ММФ-а, Тадић је представио актуелну политичку, друштвену и економску ситуацију у БиХ.

Истичући да је БиХ, двадесет година након тешког грађанског рата, демократско друштво у развоју, Тадић је рекао да БиХ има стабилне односе са НАТО-ом, Руском Федерацијом и исламским земљама, те да је, као и све земље региона, стратешки заинтересирана за прикључење Европској унији.

Наводећи да у БиХ постоје економски проблеми,  Тадић је истакао је да је за напредак неопходан друштвени ред, много више ефикасног рада и продуктивно поступање са природним и друштвеним ресурсима који нам стоје на располагању, а који су огромни и квалитетни.

„Немамо права на задовољство прије него што унаприједимо нашу економију и у што већој мјери запослимо наше становништво“, поручио је Тадић обраћајући се учесницима Глобалне конференције Парламентарне мреже Свјетске банке и ММФ-а у Вашингтону.

Овогодишњи програм Глобалне конференције фокусиран је на разматрање питања неједнакости кроз призму привредног раста и развоја, на питање климатских промјена и рјешења за чисту енергију, на питање политичких импликација и економских посљедица међународних миграција, као и на провођење одрживих развојних циљева.


БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Владимир С.

11.04.2016 16:50

Када це подијелити новац из банке српске који је заробљен од новембра просле године?Просло је висе од 60 дана,зна ли неко реци када це се подијелити новац!? Мафија и то организована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкун

11.04.2016 19:51

Ми вец подјелили

Name

БЛ фаца

11.04.2016 16:57

Па видимо докле су нас довели економисти. Тек доласком правника Саровица и архитекте Звиздица почиње некаква економска промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

11.04.2016 17:30

На чему си ти пријатељу кад видиш промјену?!

Name

Јок ја

11.04.2016 17:48

Оно када морамо просити да добијемо мало милостиње да прогурамо годину некако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац Дипл. Инг са истинском дипломом

11.04.2016 18:09

Све исплате ММФ треба обуставити одмах. Доста се господа возала скупоцјеним возилима и узимала колико им драго а при томе пљували на БИХ и задузивали народ. Треба рукаве засукати и радити. Прво провјерити дипломе ових нових интелектуалаца и академика, а посебно полуписмених политицара. Пустити младе, ницим оптерецене и сколоване да се увезу са врсњацима сиром свијета и поведу ту БиХ у бољу будуцност гдје це се питати ко ста зна и циме мозе постено новце зарадити. Гдје це се сваки градјанин на сваком дјелицу земље потпуно једнако третирати без обзира на име и религију. Само властитим радом се мора зарадити да би могло тросити. До тада заборавити ММФ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

11.04.2016 18:46

Браво за коментар,ако се непромјенимо катастрофа нам негине!?

Name

мф

11.04.2016 19:02

Босанац својим коментаром сипа прасину у оци сто неписе оно сто у стварности мисли

Name

Босанац за "мф"

12.04.2016 08:39

Сто сам мислио, то сам и написао. Ја зивим и радим тако. Овдје гдје ја зивим и радим, од млацења празне сламе, се не мозе зивјети. Да би се несто тросило, мора се претходно зарадити. А да би се зарадило мора се знати радити. Услов за то је образовање, истинско, не купљено. Ако Ви Господине "мф" имате неке скривене мисли, то је Вас проблем. Ја се радујем сваком напретку моје једине домовине/отадзбине и зато сам мисљења да се само радом мозе напријед. Вјерујем да и Ви "мф" припадате оним који су по занимању Срби, Хрвати или Босњаци. На залост.

Name

поор боy

11.04.2016 18:18

Ето га, одабрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад

12.04.2016 05:39

Имамо Рабренове у САД нек нас они заступају јер све знају и тазумију се ко Мара у .........

ОДГОВОРИТЕ