Tadić na sastanku MMF-a u Vašingtonu

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić i zamjenica predsjedavajuće Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nermina Kapetanović učestvuju u radu Globalne konferencije Parlamentarne mreže Svjetske banke i MMF-a.

Bosna i Hercegovina 11.04.2016 | 22:45
Tadić na sastanku MMF-a u Vašingtonu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić i zamjenica predsjedavajuće Komisije za spolne poslove Predstavničkog doma PSBiH Nermina Kapetanović učestvuju u radu Globalne konferencije Parlamentarne mreže Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, koja je juče počela u Vašingtonu.

Pozdravljajući učesnike trodnevne konferencije, a riječ je o više od 200 članova parlamenata iz cijelog svijeta, lidere civilnog društva, te zvaničnike Svjetske banke i MMF-a, Tadić je predstavio aktuelnu političku, društvenu i ekonomsku situaciju u BiH.

Ističući da je BiH, dvadeset godina nakon teškog građanskog rata, demokratsko društvo u razvoju, Tadić je rekao da BiH ima stabilne odnose sa NATO-om, Ruskom Federacijom i islamskim zemljama, te da je, kao i sve zemlje regiona, strateški zainteresirana za priključenje Evropskoj uniji.

Navodeći da u BiH postoje ekonomski problemi,  Tadić je istakao je da je za napredak neophodan društveni red, mnogo više efikasnog rada i produktivno postupanje sa prirodnim i društvenim resursima koji nam stoje na raspolaganju, a koji su ogromni i kvalitetni.

„Nemamo prava na zadovoljstvo prije nego što unaprijedimo našu ekonomiju i u što većoj mjeri zaposlimo naše stanovništvo“, poručio je Tadić obraćajući se učesnicima Globalne konferencije Parlamentarne mreže Svjetske banke i MMF-a u Vašingtonu.

Ovogodišnji program Globalne konferencije fokusiran je na razmatranje pitanja nejednakosti kroz prizmu privrednog rasta i razvoja, na pitanje klimatskih promjena i rješenja za čistu energiju, na pitanje političkih implikacija i ekonomskih posljedica međunarodnih migracija, kao i na provođenje održivih razvojnih ciljeva.


BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Vladimir S.

11.04.2016 16:50

Kada ce podijeliti novac iz banke srpske koji je zarobljen od novembra prosle godine?Proslo je vise od 60 dana,zna li neko reci kada ce se podijeliti novac!? Mafija i to organizovana!

ODGOVORITE
Name

Tajkun

11.04.2016 19:51

Mi vec podjelili

Name

BL faca

11.04.2016 16:57

Pa vidimo dokle su nas doveli ekonomisti. Tek dolaskom pravnika Sarovica i arhitekte Zvizdica počinje nekakva ekonomska promjena.

ODGOVORITE
Name

Milojko

11.04.2016 17:30

Na čemu si ti prijatelju kad vidiš promjenu?!

Name

Jok ja

11.04.2016 17:48

Ono kada moramo prositi da dobijemo malo milostinje da proguramo godinu nekako.

ODGOVORITE
Name

Bosanac Dipl. Ing sa istinskom diplomom

11.04.2016 18:09

Sve isplate MMF treba obustaviti odmah. Dosta se gospoda vozala skupocjenim vozilima i uzimala koliko im drago a pri tome pljuvali na BIH i zaduzivali narod. Treba rukave zasukati i raditi. Prvo provjeriti diplome ovih novih intelektualaca i akademika, a posebno polupismenih politicara. Pustiti mlade, nicim opterecene i skolovane da se uvezu sa vrsnjacima sirom svijeta i povedu tu BiH u bolju buducnost gdje ce se pitati ko sta zna i cime moze posteno novce zaraditi. Gdje ce se svaki gradjanin na svakom djelicu zemlje potpuno jednako tretirati bez obzira na ime i religiju. Samo vlastitim radom se mora zaraditi da bi moglo trositi. Do tada zaboraviti MMF.

ODGOVORITE
Name

lijan

11.04.2016 18:46

Bravo za komentar,ako se nepromjenimo katastrofa nam negine!?

Name

mf

11.04.2016 19:02

Bosanac svojim komentarom sipa prasinu u oci sto nepise ono sto u stvarnosti misli

Name

Bosanac za "mf"

12.04.2016 08:39

Sto sam mislio, to sam i napisao. Ja zivim i radim tako. Ovdje gdje ja zivim i radim, od mlacenja prazne slame, se ne moze zivjeti. Da bi se nesto trosilo, mora se prethodno zaraditi. A da bi se zaradilo mora se znati raditi. Uslov za to je obrazovanje, istinsko, ne kupljeno. Ako Vi Gospodine "mf" imate neke skrivene misli, to je Vas problem. Ja se radujem svakom napretku moje jedine domovine/otadzbine i zato sam misljenja da se samo radom moze naprijed. Vjerujem da i Vi "mf" pripadate onim koji su po zanimanju Srbi, Hrvati ili Bosnjaci. Na zalost.

Name

poor boy

11.04.2016 18:18

Eto ga, odabrani.

ODGOVORITE
Name

sad

12.04.2016 05:39

Imamo Rabrenove u SAD nek nas oni zastupaju jer sve znaju i tazumiju se ko Mara u .........

ODGOVORITE