Вучић сам 50,9%, остали заједно 49,1%

Уколико би данас били одржани ванредни парламентарни избори у Србији, листа коју предводи Српска напредна странка Александра Вучића освојила би 50,9 одсто гласова, док би за све остале листе гласало 49,1 проценат бирача, показало је најновије предизборно истраживање агенције Фактор плус Адриа.

Србија 11.04.2016 | 22:45
Вучић сам 50,9%, остали заједно 49,1%

Резултати истраживања Фактор плуса, рађеног у периоду од 3. до 10. априла, само потврђује слутње премијера и лидера СНС Александра Вучића да би актуелна власт могла врло лако да изгуби изборе и да се врло лако може догодити да се сви остали уједине против њега.

"Према ономе што сам синоћ видео на ивици смо да изгубимо изборе. Постоји једнака шанса да изгубимо или да победимо. Дакле, могуће је да и неко други после избора формира владу", рекао је јуче Вучић.

Према овој анкети, за листу коју предводи СНС гласало би 50,9 одсто бирача, док би све остале листе могле да рачунају на 49,1 проценат гласова.

Истраживање показује да листа око СНС бележи пад од чак 1,7 одсто, док је рејтинг другопласираног СПС Ивице Дачића, чије су присталице у недељи испред Београдске Арене гласно скандирале "Вучићу, педеру!", порастао за 0,4 осто и сада износи 12,3%.

Раст популарности забележила је и Српска радикална странка Војислава Шешеља, која сада има подршку 7,8 процената бирача, а на прелазак цензуса могу да рачунају и листе око Демократске странке (5,7%), ДСС-Двери (5,1%) и СДС-ЛДП-ЛСВ (5%).

Велике шансе да се нађе у парламенту након избора има и листа Доста је било Саше Радуловића, за коју се у овом тренутку определило 4,5 одсто бирача.

Кад је реч о излазности, 55 одсто грађана са правом гласа тврди да ће 24. априла изаћи на биралишта, док њих 20 одсто не жели да искористи то право.

Истраживање Фактор плуса показује и то да чак 81 проценат бирача већ зна коме ће дати свој глас, насупрот 19% оних који ће ту одлуку донети на дан избора.

На питање како вам се чини досадашња предизборна кампања, 24 одсто анкетираних каже да је стандардна, 20% умерена, а 18 процената сматра да су активности странака у овом периоду биле неприметне.

Извор: Информер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сарена лаза

11.04.2016 11:50

Неце Вуцко имат висе од тридесетак пост.Додик га подрзава,а где се он примакне губитак је сигуран.ВОЛЕО БИХ ВИСЕ НЕГО ИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ален

11.04.2016 21:11

Ако Срби желе да неизгубе Санџак и Војводину онда им је Вучићева политика једини спас! Све остало је пропаст за Србију!