Vučić sam 50,9%, ostali zajedno 49,1%

Ukoliko bi danas bili održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, lista koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila bi 50,9 odsto glasova, dok bi za sve ostale liste glasalo 49,1 procenat birača, pokazalo je najnovije predizborno istraživanje agencije Faktor plus Adria.

Srbija 11.04.2016 | 22:45
Vučić sam 50,9%, ostali zajedno 49,1%

Rezultati istraživanja Faktor plusa, rađenog u periodu od 3. do 10. aprila, samo potvrđuje slutnje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića da bi aktuelna vlast mogla vrlo lako da izgubi izbore i da se vrlo lako može dogoditi da se svi ostali ujedine protiv njega.

"Prema onome što sam sinoć video na ivici smo da izgubimo izbore. Postoji jednaka šansa da izgubimo ili da pobedimo. Dakle, moguće je da i neko drugi posle izbora formira vladu", rekao je juče Vučić.

Prema ovoj anketi, za listu koju predvodi SNS glasalo bi 50,9 odsto birača, dok bi sve ostale liste mogle da računaju na 49,1 procenat glasova.

Istraživanje pokazuje da lista oko SNS beleži pad od čak 1,7 odsto, dok je rejting drugoplasiranog SPS Ivice Dačića, čije su pristalice u nedelji ispred Beogradske Arene glasno skandirale "Vučiću, pederu!", porastao za 0,4 osto i sada iznosi 12,3%.

Rast popularnosti zabeležila je i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, koja sada ima podršku 7,8 procenata birača, a na prelazak cenzusa mogu da računaju i liste oko Demokratske stranke (5,7%), DSS-Dveri (5,1%) i SDS-LDP-LSV (5%).

Velike šanse da se nađe u parlamentu nakon izbora ima i lista Dosta je bilo Saše Radulovića, za koju se u ovom trenutku opredelilo 4,5 odsto birača.

Kad je reč o izlaznosti, 55 odsto građana sa pravom glasa tvrdi da će 24. aprila izaći na birališta, dok njih 20 odsto ne želi da iskoristi to pravo.

Istraživanje Faktor plusa pokazuje i to da čak 81 procenat birača već zna kome će dati svoj glas, nasuprot 19% onih koji će tu odluku doneti na dan izbora.

Na pitanje kako vam se čini dosadašnja predizborna kampanja, 24 odsto anketiranih kaže da je standardna, 20% umerena, a 18 procenata smatra da su aktivnosti stranaka u ovom periodu bile neprimetne.

Izvor: Informer

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sarena laza

11.04.2016 11:50

Nece Vucko imat vise od tridesetak post.Dodik ga podrzava,a gde se on primakne gubitak je siguran.VOLEO BIH VISE NEGO ISTA.

ODGOVORITE
Name

Alen

11.04.2016 21:11

Ako Srbi žele da neizgube Sandžak i Vojvodinu onda im je Vučićeva politika jedini spas! Sve ostalo je propast za Srbiju!