Најчешће грешке у раду са сувом косом

Природно сува коса се веома лако оштећује и сва хемијска и механичка оштећења којима косу излажемо је само додатно исушују.

Мода и љепота 09.04.2016 | 08:08
Најчешће грешке у раду са сувом косом

Једна од најчешћих и највећих грешака мерено по обиму оштећења је излагање косе високим темературама. Било да топлота долази од пресе или увијача, или што је чешћи случај од фена и четке превисока температура у дужем временском периоду наноси велику штету сувој коси.

Прејаки фенови у комбинацији са металним и керамичким четкама које се загревају до усијања вам пале косу. Модерне преломљене и коврџаве фризуре траже мало више топлоте и више баратања врућом четком, и баш због тога је битно да се одреди баш права мера третирања која је за обликовање потребна, а веома лако се претера па се због једне фризуре, а у жељи да она буде што трајнија, коса спали. Пробајте да не држите фен превише близу косе и четке јер онда врео ваздух гори косу намотану око четке споља, а сама четка изнутра.

Ако се после неколико узастопних агресивних фенирања запитате зашто вам коса више не држи облик и зашто се тако тешко фенира одговор је да сте је оштетили и променили јој структуру и јачину, па сада морате још јаче да је фенирате и тако у круг, а када дођете до великог степена оштећења онда ништа осим маказа не помаже. Проредите број фенирања нарочито у летњим месецима када је природније да коса буде лежерније обликована.

Ако у обликовању косе користите пресу или увијач подесите их на мању температуру- добићете исти ефекат уз мало више утрошеног времена, али како квалитетнија коса боље држи облик временом ће се ово издвојено време итекако исплатити. Пробајте да што чешће обликујете косу техникама које не подразумевају употребу топлоте.

Фарбање косе која је сува, а које се ради аматерски и не плански доводи веома брзо до додатног исушивања власи. Таква влас а поготово они делови који су близу крајева постају крти и неспособни да задрже пигментацију која се наноси – резултат је безбојна коса које изгледа офарбана само при корену, а којој су дужина и крајеви вунасти и суви. Као решење изаберите боју које не одудара превише од ваше природне боје да не бисте морали превише често да се фарбате, а када то радите поверите тај посао некоме ко се разуме у квалитет како косе тако и фарбе за косу.

Б 92

 

Коментари / 0

Оставите коментар