Вријеме кишовито, али убрзо стиже сунце

У Републици Српској данас мало свјежије вријеме у односу на претходне дане.

Босна и Херцеговина 08.04.2016 | 08:17
Вријеме кишовито, али убрзо стиже сунце

На западу и сјеверозападу Српске данас ће бити облачн са кишом. Јутарња температура од 10 до 13, највиша дневна од 14 до 17 степени.

На истоку облачно и кишовито вријеме у вишим предјелима могући су краћи сунчани интервали. Минимална  температура од 10 до 15, максимална дневна од 18 до 25 степени.

На југу Херцеговине промјенљиво облачно мјестимично са кишом.  Јутарња температура од 8 до 14, највиша дневна од 16 до 23 степена.

У осталим дијеловима БиХ облачно са кишом, могуће су обилније падавине. Вјетар на југу умјерен југоисточни, док ће у осталим крајевима бити слаб западни. Јутарња температура у интервалу од 8 до 15, највиша дневна од 14 до 25 степени.

Првог дана викенда на југу обилне падавине, док ће у осталим крајевима падати слаба киша. У недјељу на југу промјенљиво облачно са сунчаним периодима, а у осталим дијеловима наше земље умјерено облачно само понегдје са кишом. Највиша дневна температура око 15 степени. Почетак седмице доноси стабилизацију временских прилика, биће суво и сунчано вријеме, а температуре у границама просјека за ово доба године.

БИОПРОГНОЗА

Погоршање биометеоролошке ситуације ће неповољно утицати на већину хронично обољелих. Нарочита опрезност се савјетује особама са срчаним и респираторним обољењима. Од метеоропатских реакција могуће су раздражљивост, исцрпљеност и главобоља. У саобраћају се препоручује додатна пажња.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар