Vrijeme kišovito, ali ubrzo stiže sunce

U Republici Srpskoj danas malo svježije vrijeme u odnosu na prethodne dane.

Bosna i Hercegovina 08.04.2016 | 08:17
Vrijeme kišovito, ali ubrzo stiže sunce

Na zapadu i sjeverozapadu Srpske danas će biti oblačn sa kišom. Jutarnja temperatura od 10 do 13, najviša dnevna od 14 do 17 stepeni.

Na istoku oblačno i kišovito vrijeme u višim predjelima mogući su kraći sunčani intervali. Minimalna  temperatura od 10 do 15, maksimalna dnevna od 18 do 25 stepeni.

Na jugu Hercegovine promjenljivo oblačno mjestimično sa kišom.  Jutarnja temperatura od 8 do 14, najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U ostalim dijelovima BiH oblačno sa kišom, moguće su obilnije padavine. Vjetar na jugu umjeren jugoistočni, dok će u ostalim krajevima biti slab zapadni. Jutarnja temperatura u intervalu od 8 do 15, najviša dnevna od 14 do 25 stepeni.

Prvog dana vikenda na jugu obilne padavine, dok će u ostalim krajevima padati slaba kiša. U nedjelju na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, a u ostalim dijelovima naše zemlje umjereno oblačno samo ponegdje sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni. Početak sedmice donosi stabilizaciju vremenskih prilika, biće suvo i sunčano vrijeme, a temperature u granicama prosjeka za ovo doba godine.

BIOPROGNOZA

Pogoršanje biometeorološke situacije će nepovolјno uticati na većinu hronično oboljelih. Naročita opreznost se savjetuje osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su razdražlјivost, iscrplјenost i glavobolјa. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar