Џихадисти у Европи праве залихе оружја

Израелски министар одбране Моше Јалон рекао је да је Европа преплављена "стотинама џихадиста који планирају да ударе на западне мете на европском тлу".

Свијет 07.04.2016 | 09:00
Џихадисти у Европи праве залихе оружја

"Забринути смо да је оно што смо видјели у Паризу и Бриселу само почетак и покушаји да се изведу терористички напади у Европи ће се наставити", рекао је Јалон свом пољском колеги Антони Маћеревичу у Тел Авиву.

Он се такође осврнуо и на ситуацију на сјеверу на граници са Сиријом, рекавши: "Не очекујемо да тамо буде стабилности, нити краја крвопролића у Сирији скоро".

"У рату тамо постоје конфликтни интереси и исувише много играча у арени. Неки од тих играча глобалне организације џихада на примјер су одлучни да наставе борбу," додао је он, преноси Тањуг.

Џихадисти у Европи праве залихе оружја и користе знање стечено током борби у Сирији, као и екстремистичку идеологију, упозорио је Јалон.

Говорећи о хуманитарној катастрофи која је погодила сиријске цивиле Јалон је рекао да Израел обезбјеђује лекове и храну" и све што је избјеглицама које стигну до наше сјеверне границе потребно".

"Као Јевреји ми не можемо игнорисати људску трагедију", нагласио је израелски министар.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

07.04.2016 08:00

Ако знају да праве онда имају и информацију гдје су складиста, према томе...

ОДГОВОРИТЕ