Džihadisti u Evropi prave zalihe oružja

Izraelski ministar odbrane Moše Jalon rekao je da je Evropa preplavljena "stotinama džihadista koji planiraju da udare na zapadne mete na evropskom tlu".

Svijet 07.04.2016 | 09:00
Džihadisti u Evropi prave zalihe oružja

"Zabrinuti smo da je ono što smo vidjeli u Parizu i Briselu samo početak i pokušaji da se izvedu teroristički napadi u Evropi će se nastaviti", rekao je Jalon svom poljskom kolegi Antoni Maćereviču u Tel Avivu.

On se takođe osvrnuo i na situaciju na sjeveru na granici sa Sirijom, rekavši: "Ne očekujemo da tamo bude stabilnosti, niti kraja krvoprolića u Siriji skoro".

"U ratu tamo postoje konfliktni interesi i isuviše mnogo igrača u areni. Neki od tih igrača globalne organizacije džihada na primjer su odlučni da nastave borbu," dodao je on, prenosi Tanjug.

Džihadisti u Evropi prave zalihe oružja i koriste znanje stečeno tokom borbi u Siriji, kao i ekstremističku ideologiju, upozorio je Jalon.

Govoreći o humanitarnoj katastrofi koja je pogodila sirijske civile Jalon je rekao da Izrael obezbjeđuje lekove i hranu" i sve što je izbjeglicama koje stignu do naše sjeverne granice potrebno".

"Kao Jevreji mi ne možemo ignorisati ljudsku tragediju", naglasio je izraelski ministar.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Karadoz

07.04.2016 08:00

Ako znaju da prave onda imaju i informaciju gdje su skladista, prema tome...

ODGOVORITE