Звездина болница пред Цедевиту!

Милер и Кинзи су повређени, Гудурић је болестан... Стефан Јовић је добио слободне дане због тога што је постао отац и није тренирао, а једина добра вест је да би Лука Митровић можда могао да се врати на терен у Загребу.

Кошарка 07.04.2016 | 09:00
Звездина болница пред Цедевиту!

Звездин велики евролигашки искорак донео је разлог за славље, а пораз у мечу са Дарушафаком опомену пред најважнији део сезоне. Међутим, сусрет са истанбулским клубом у Комбанк Арени није унео само мали немир због тога што у том тренутку није био оверен пласман у четвртфинале, већ и муку са којом се тренер Дејан Радоњић мучи већ данима. И то пред сусрет последњег кола Топ 16 фазе са Цедевитом у Загребу (петак, 19.00).

Наиме, трофејни стручњак је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт потврдио да екипа има великих проблема са повредама и да је учешће појединих кључних играча и даље под знаком питања.

"Од дуела са Дарушафаком не тренира нам Квинси Милер због повреде и питање је да ли ће уопште бити способан да нам помогне у Загребу, Таренс Кинзи такође није тренирао због ситних повреда, а требало би да почне да ради како би ушао у тренажни процес и покушао да буде спреман за утакмицу. Стефан Јовић је због чињенице да је постао отац добио неколико дана слободних и није тренирао са екипом, док Марко Гудурић има температуру... Радимо уз доста проблема и тренирамо тако, уједно и покушавамо да се у тим околностима припремимо за наредни меч", рекао је Радоњић.

Међутим, у мору лоших ствари појавила се и једна добра вест. Капитен црвено-белих Лука Митровић могао би врло лако да се врати на терен управо против Цедевите.

"Он ће бити у конкуренцији за Загреб, путоваће са екипом, али видећемо да ли ће играти или не. Он је добро радио у претходном периоду и ја сам задовољан. Што се мене тиче најбитније ми је да је он прошао кроз тренажни процес, да напредује из дана у дан. Осим подизања физичке спреме радимо на томе да Лука добије сигурност за дужи временски период који треба да подигне до одређеног нивоа. И не само сигурност, већ треба да ради на спремности у свим сегментима. Срећан сам што је он превазишао комплетну проблематику тешке повреде и искрено се надам да ће он бити од помоћи екипи до краја сезоне", поручио је Радоњић.

Мада је Црвена звезда обезбедила пролаз даље и са четврте позиције улази у Топ 8, сама чињеница да је на програму још један дерби са Цедевитом у свлачионицу тима увлачи нову дозу опреза и борбене спремности.

"Чека нас још један тежак меч, 24. у Евролиги ове године. Сама чињеница да је сусрет са Цедевитом у питању носи једну специфичну тежину и мотивацију. Али, ми се у овом тренутку више бавимо проблетматиком у тренажном процесу, гледамо да одемо што комплетнији у Загреб и да опоравимо све играче јер су нам јако потребни. Овај меч доноси такву ситуацију да ћемо ми и Цедевита ући са жељом да одиграмо најбоље могуће и будемо бољи једни од других".

Радоњић је још једном поновио да је изузетно задовољан и срећан због оствареног историјског резултата, али је подсетио да екипу тек чекају велики изазови.

"Изузетно сам задовољан резултатом, јер не треба да подсетим у каквој смо проблематици били на почетку сезоне, када смо били практично изгубљени што се тиче Евролиге. Онда је уследио пласман у Топ 16, сада у Топ 8, а када се погледа само који све клубови нису ушли у наредну фазу, наш успех додатно добија на значају и тежини. То представља задовољство за мене управо онолико колико је и сам наш резултат велики. Али, тек нас чека доста обавеза, приличан број утакмица, битних и јаких, зато морамо да будемо максимално фокусирани на све будуће циљеве и обавезе које нас чекају".

Коментари / 0

Оставите коментар