Zvezdina bolnica pred Cedevitu!

Miler i Kinzi su povređeni, Gudurić je bolestan... Stefan Jović je dobio slobodne dane zbog toga što je postao otac i nije trenirao, a jedina dobra vest je da bi Luka Mitrović možda mogao da se vrati na teren u Zagrebu.

Košarka 07.04.2016 | 09:00
Zvezdina bolnica pred Cedevitu!

Zvezdin veliki evroligaški iskorak doneo je razlog za slavlje, a poraz u meču sa Darušafakom opomenu pred najvažniji deo sezone. Međutim, susret sa istanbulskim klubom u Kombank Areni nije uneo samo mali nemir zbog toga što u tom trenutku nije bio overen plasman u četvrtfinale, već i muku sa kojom se trener Dejan Radonjić muči već danima. I to pred susret poslednjeg kola Top 16 faze sa Cedevitom u Zagrebu (petak, 19.00).

Naime, trofejni stručnjak je u razgovoru za MOZZART Sport potvrdio da ekipa ima velikih problema sa povredama i da je učešće pojedinih ključnih igrača i dalje pod znakom pitanja.

"Od duela sa Darušafakom ne trenira nam Kvinsi Miler zbog povrede i pitanje je da li će uopšte biti sposoban da nam pomogne u Zagrebu, Tarens Kinzi takođe nije trenirao zbog sitnih povreda, a trebalo bi da počne da radi kako bi ušao u trenažni proces i pokušao da bude spreman za utakmicu. Stefan Jović je zbog činjenice da je postao otac dobio nekoliko dana slobodnih i nije trenirao sa ekipom, dok Marko Gudurić ima temperaturu... Radimo uz dosta problema i treniramo tako, ujedno i pokušavamo da se u tim okolnostima pripremimo za naredni meč", rekao je Radonjić.

Međutim, u moru loših stvari pojavila se i jedna dobra vest. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović mogao bi vrlo lako da se vrati na teren upravo protiv Cedevite.

"On će biti u konkurenciji za Zagreb, putovaće sa ekipom, ali videćemo da li će igrati ili ne. On je dobro radio u prethodnom periodu i ja sam zadovoljan. Što se mene tiče najbitnije mi je da je on prošao kroz trenažni proces, da napreduje iz dana u dan. Osim podizanja fizičke spreme radimo na tome da Luka dobije sigurnost za duži vremenski period koji treba da podigne do određenog nivoa. I ne samo sigurnost, već treba da radi na spremnosti u svim segmentima. Srećan sam što je on prevazišao kompletnu problematiku teške povrede i iskreno se nadam da će on biti od pomoći ekipi do kraja sezone", poručio je Radonjić.

Mada je Crvena zvezda obezbedila prolaz dalje i sa četvrte pozicije ulazi u Top 8, sama činjenica da je na programu još jedan derbi sa Cedevitom u svlačionicu tima uvlači novu dozu opreza i borbene spremnosti.

"Čeka nas još jedan težak meč, 24. u Evroligi ove godine. Sama činjenica da je susret sa Cedevitom u pitanju nosi jednu specifičnu težinu i motivaciju. Ali, mi se u ovom trenutku više bavimo probletmatikom u trenažnom procesu, gledamo da odemo što kompletniji u Zagreb i da oporavimo sve igrače jer su nam jako potrebni. Ovaj meč donosi takvu situaciju da ćemo mi i Cedevita ući sa željom da odigramo najbolje moguće i budemo bolji jedni od drugih".

Radonjić je još jednom ponovio da je izuzetno zadovoljan i srećan zbog ostvarenog istorijskog rezultata, ali je podsetio da ekipu tek čekaju veliki izazovi.

"Izuzetno sam zadovoljan rezultatom, jer ne treba da podsetim u kakvoj smo problematici bili na početku sezone, kada smo bili praktično izgubljeni što se tiče Evrolige. Onda je usledio plasman u Top 16, sada u Top 8, a kada se pogleda samo koji sve klubovi nisu ušli u narednu fazu, naš uspeh dodatno dobija na značaju i težini. To predstavlja zadovoljstvo za mene upravo onoliko koliko je i sam naš rezultat veliki. Ali, tek nas čeka dosta obaveza, priličan broj utakmica, bitnih i jakih, zato moramo da budemo maksimalno fokusirani na sve buduće ciljeve i obaveze koje nas čekaju".

Komentari / 0

Ostavite komentar