Терориста радио у институцијама ЕУ

Један од терориста који је учествовао у терористичком нападу на Брисел 22. марта ове године, претходно је био запослен у Европском парламенту.

Свијет 06.04.2016 | 20:05
Терориста радио у институцијама ЕУ

Он је у Евроспком парламенту радио као домар јавља Ројтерс.

Нападач, чије име није наведено, био је запослен у ЕП од 2009. до 2010. године.

"Он је радио за компанију која се бави чишћењем, а која је имала уговор с Европским парламентом у том периоду“, саопштио је портпарол ЕП Жом Диш Гијо.

Према наводима једног званичника ЕУ, реч је о Наџиму Лахравију (25) који се разнео експлозивом на бриселском аеродрому. Он је осумњичен и да је правио самоубилачке појасеве које су користили терористи у нападима у Паризу новембра 2015. године.

Исламска држава преузела је одговорност за три терористичка напада у Бриселу 22. марта када је у експлозијама страдало 35 људи.

Лахрави, наводно, није имао криминални досије када се пријавио за повремени посао у ЕП.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БНД

06.04.2016 18:35

Па море тих људи имате инсталирано у безбједоносном сектору Босне и Херцеговине.Па шта они су вјерници и заштићени ко бели медведи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиша

06.04.2016 19:52

Ето какава им је безбједносна провјера лица која раде за тако важну институцију.Толико су шупљи да не би било чуда да их ови из Сирије не окупирају скроз, али буквално. Људи из Турске им кажу за човјека које и штаје они га пусте из притвора. Те њихове службе су Швајцарски сир. Можете мислити колико их је ушло са овим избјеглицама.

ОДГОВОРИТЕ