Тешке побједе Барселоне и Бајерна

Прве утакмице четвртфинала Лиге шампиона одигране су вечерас, а на распореду су били сусрети у Шпанији и Њемачкој. Барселона је на свом терену савладала Атлетико (2:1), док је Бајерн у Минхену бољи био од Бенфике (1:0).

Свијет 05.04.2016 | 23:00
Тешке побједе Барселоне и Бајерна

Љубитељи врхунског фудбала имали су шта видјети. Посебно узбудљиво било је у Барселони гдје је бранилац наслова дочекао ривала из Мадрида - екипу Атлетика.

Премда су домаћи као и увијек, меч дочекали с улогом великог фаворита, није то много значило гостима и њиховом тренер Дијегу Симеонеу који је на терен послао стандардно ратоборну и опасну екипу. Јорганџије су заиграле храбро, а до гола су стигле у 25. минути.

 

Након лијепе акције офанзивне линије Атлетика, забио је Фернандо Торес, рутински, подсјетивши на најбоље дане. Десетак минута послије, поново је подсјетио на најбоље дане, али не лијепим потезом већ несташлуком. Била је то глупост на коју врхунски фудбалери немају право. Два јефтина жута картона и потпуно други контекст комплетне утакмице.

Није Барселона забила до краја првог дијела, али јесте већ на почетку наставка. Стријелац поготка за повратак у живот био је Луис Суаез у 63. минути. Десетак минута послије, Уругвајац је креирао преокрет па је Блауграна с угодних 2:1 кренула по трећи, вјероватно и одлучујући погодак у борби за пласман међу четири најбоља.

Нису успјели, али је су и два гола сасвим добра с обзиром на развој ситуације на терену. Каталонски див поново је показао карактер, вратио се против сјајног противника па ће Атлетико у реваншу имати тежак задатак премда шансе за успјех и даље постоје.

Фудбалери Бајерна, теже од очекиваног савладали су Бенфику у првом четвртфиналном мечу, минималним резултатом 1:0.

Иако су повели право рано, већ у другој минути, и упркос теренској доминацији - нису имали довољно среће да са већом гол разликом оду у Португал на узврат, односно да већ на својој Алијанц Арени ријеше питање путника у полуфинале.

Једини гол на мечу постигао је Артуро Видал у другој минути, како рекосмо, након сјајне тимске акције. Хуан Бернат је тај који му је центрирао, а Чилеанац је са седам метара лијепо погодио главом за тријумф своје екипе.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Чича Стева

06.04.2016 09:09

Ау децо лебо вам ј..ем,ала је овај Бајерн поцрнео!?

ОДГОВОРИТЕ