Teške pobjede Barselone i Bajerna

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona odigrane su večeras, a na rasporedu su bili susreti u Španiji i Njemačkoj. Barselona je na svom terenu savladala Atletiko (2:1), dok je Bajern u Minhenu bolji bio od Benfike (1:0).

Svijet 05.04.2016 | 23:00
Teške pobjede Barselone i Bajerna

Ljubitelji vrhunskog fudbala imali su šta vidjeti. Posebno uzbudljivo bilo je u Barseloni gdje je branilac naslova dočekao rivala iz Madrida - ekipu Atletika.

Premda su domaći kao i uvijek, meč dočekali s ulogom velikog favorita, nije to mnogo značilo gostima i njihovom trener Dijegu Simeoneu koji je na teren poslao standardno ratobornu i opasnu ekipu. Jorgandžije su zaigrale hrabro, a do gola su stigle u 25. minuti.

 

Nakon lijepe akcije ofanzivne linije Atletika, zabio je Fernando Tores, rutinski, podsjetivši na najbolje dane. Desetak minuta poslije, ponovo je podsjetio na najbolje dane, ali ne lijepim potezom već nestašlukom. Bila je to glupost na koju vrhunski fudbaleri nemaju pravo. Dva jeftina žuta kartona i potpuno drugi kontekst kompletne utakmice.

Nije Barselona zabila do kraja prvog dijela, ali jeste već na početku nastavka. Strijelac pogotka za povratak u život bio je Luis Suaez u 63. minuti. Desetak minuta poslije, Urugvajac je kreirao preokret pa je Blaugrana s ugodnih 2:1 krenula po treći, vjerovatno i odlučujući pogodak u borbi za plasman među četiri najbolja.

Nisu uspjeli, ali je su i dva gola sasvim dobra s obzirom na razvoj situacije na terenu. Katalonski div ponovo je pokazao karakter, vratio se protiv sjajnog protivnika pa će Atletiko u revanšu imati težak zadatak premda šanse za uspjeh i dalje postoje.

Fudbaleri Bajerna, teže od očekivanog savladali su Benfiku u prvom četvrtfinalnom meču, minimalnim rezultatom 1:0.

Iako su poveli pravo rano, već u drugoj minuti, i uprkos terenskoj dominaciji - nisu imali dovoljno sreće da sa većom gol razlikom odu u Portugal na uzvrat, odnosno da već na svojoj Alijanc Areni riješe pitanje putnika u polufinale.

Jedini gol na meču postigao je Arturo Vidal u drugoj minuti, kako rekosmo, nakon sjajne timske akcije. Huan Bernat je taj koji mu je centrirao, a Čileanac je sa sedam metara lijepo pogodio glavom za trijumf svoje ekipe.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Čiča Steva

06.04.2016 09:09

Au deco lebo vam j..em,ala je ovaj Bajern pocrneo!?

ODGOVORITE