Конгрес студената стоматологије

На управо завршеном Конгресу студената стоматологије у Љубљани, ком су присуствовали студенти Стоматолошког факултета из Београда, Словеније, земље домачина, других екс-југословенских република, али и из Енглеске, Турске, Египта, Немачке и осталих земаља, значајни "печат" дала је екипа из наше земље.

Регион 05.04.2016 | 13:37
Конгрес студената стоматологије

Кроз учешће у предавањима и у раду радионица, 43 студента стоматологије из Београда показало је знање и умеће, које је оцењено по највишим светским аршинама.

"Ово је била прилика да покажемо колико знамо, али и да стекнемо још боља знања из области, ендодонције, максилофацијалне хирургије и осталих", каже студент шесте године Стоматолошког факултета у београду Ђорђе Бартила.

"Сјајно је било у радионицама, на предавањима и у дружењу у Љубљани, али и осталим местима Словеније, укључујући предивни Блед."

Студенти из Србије Љубомир Мићић и Теодора Андријевиц посебно су заблистали на овом конгресу. Љубомиров рад проглашен је за најбољи рад из области давања стоматолошке анаестезије.

Студенти су могли практично да раде, а теме су биле: изолација, механичка препарација канала, клиничке индикације за узимање отиска силиконом, како направити композитне винире, модерне технике у протетици, цементирање композитним цементима, шивење, бељење зуба, минимално инвазивна метода замене недостајућег зуба. Свако вече је било организовано дружење и упознавање са осталим колегама.

"Словенци су били, заиста, добри домаћини, а наша екипа вратила се задовољна у сваком погледу, пре свега због чињенице да смо наш факултет, наш град и нашу земљу представили на најбољи начин", поручују будући српски стоматолози.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар