Kongres studenata stomatologije

Na upravo završenom Kongresu studenata stomatologije u Ljubljani, kom su prisustvovali studenti Stomatološkog fakulteta iz Beograda, Slovenije, zemlje domačina, drugih eks-jugoslovenskih republika, ali i iz Engleske, Turske, Egipta, Nemačke i ostalih zemalja, značajni "pečat" dala je ekipa iz naše zemlje.

Region 05.04.2016 | 13:37
Kongres studenata stomatologije

Kroz učešće u predavanjima i u radu radionica, 43 studenta stomatologije iz Beograda pokazalo je znanje i umeće, koje je ocenjeno po najvišim svetskim aršinama.

"Ovo je bila prilika da pokažemo koliko znamo, ali i da steknemo još bolja znanja iz oblasti, endodoncije, maksilofacijalne hirurgije i ostalih", kaže student šeste godine Stomatološkog fakulteta u beogradu Đorđe Bartila.

"Sjajno je bilo u radionicama, na predavanjima i u druženju u Ljubljani, ali i ostalim mestima Slovenije, uključujući predivni Bled."

Studenti iz Srbije Ljubomir Mićić i Teodora Andrijevic posebno su zablistali na ovom kongresu. Ljubomirov rad proglašen je za najbolji rad iz oblasti davanja stomatološke anaestezije.

Studenti su mogli praktično da rade, a teme su bile: izolacija, mehanička preparacija kanala, kliničke indikacije za uzimanje otiska silikonom, kako napraviti kompozitne vinire, moderne tehnike u protetici, cementiranje kompozitnim cementima, šivenje, beljenje zuba, minimalno invazivna metoda zamene nedostajućeg zuba. Svako veče je bilo organizovano druženje i upoznavanje sa ostalim kolegama.

"Slovenci su bili, zaista, dobri domaćini, a naša ekipa vratila se zadovoljna u svakom pogledu, pre svega zbog činjenice da smo naš fakultet, naš grad i našu zemlju predstavili na najbolji način", poručuju budući srpski stomatolozi.

BN TV (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar