НБА: Мемфис оборио рекорд, може још један!

Бројне повреде допринеле су да "гризлији" у ноћи између недеље и понедељка уђу у историју НБА лиге.

Кошарка 07.04.2016 | 10:20
НБА: Мемфис оборио рекорд, може још један!

Плејмејкер Брајс Котон, повратник из Кине, у поразу Мемфиса од Орланда одиграо је један минут и постигао два поена - довољно да Мемфис Гризлис оборе рекорд који су Далас Маверикси држали безмало две деценије!

Котон је, наиме, двадесет осми кошаркаш кога је ове сезоне користио тренер Мемфиса Дејв Јоргер, док је дрес Даласа у сезони 1996/97 носило њих 27.

"Гризлији" под теретом повреда (Марк Гасол, Мајк Конли, Марио Чалмерс, једно време и Зек Рендолф...) у последње време бележе лоше резултате, али се захваљујући ранијим импресивним партијама држе на петом месту табеле Запада.

Пет утакмица пре краја регуларног дела сезоне имају три победе више (41-36) од Хјустон Рокитса (38-39) на деветом месту, тако да имају солидне изгледе да поставе још један НБА рекорд - да буду први тим који се пласирао у плеј-оф користећи најмање 24 играча!

Ако се зна да у активном НБА "ростеру" може да се налази највише 15 играча, јасно је колико су Гризлиси од новембра морали да обаве "трејдова" и потпишу краткорочних уговора да би дошли до поменуте цифре.

Њихове боје бранили су (или још бране): Мајк Конли, Тони Ален, Марк Гасол, Зек Рендолф, Мет Барнс, Кортни Ли, Џеф Грин, Џамајкл Грин, Крис Андерсен, Рајан Холинс, Пи Џеј Херстон, Марио Чалмерс, Џордан Фармар, Брајонте Вебер, Реј Мекалум, Ленс Стивенсон, Брендан Рајт, Џерел Мартин, Џордан Адамс, Алекс Стивисон, Елиот Вилијамс (сада у Панатинаикосу), Рас Смит, Винс Картер, Бено Удрих, Џејмс Енис, Ксавијер Манфорд, Џарнел Стоукс и Брајс Котон.

Занимљиво је да Мемфис није екипа са највише пропуштених утакмица због повреда у актуелној сезони, већ су то Њу Орлеанс Хорнетси.

Коментари / 0

Оставите коментар