NBA: Memfis oborio rekord, može još jedan!

Brojne povrede doprinele su da "grizliji" u noći između nedelje i ponedeljka uđu u istoriju NBA lige.

Košarka 07.04.2016 | 10:20
NBA: Memfis oborio rekord, može još jedan!

Plejmejker Brajs Koton, povratnik iz Kine, u porazu Memfisa od Orlanda odigrao je jedan minut i postigao dva poena - dovoljno da Memfis Grizlis obore rekord koji su Dalas Maveriksi držali bezmalo dve decenije!

Koton je, naime, dvadeset osmi košarkaš koga je ove sezone koristio trener Memfisa Dejv Jorger, dok je dres Dalasa u sezoni 1996/97 nosilo njih 27.

"Grizliji" pod teretom povreda (Mark Gasol, Majk Konli, Mario Čalmers, jedno vreme i Zek Rendolf...) u poslednje vreme beleže loše rezultate, ali se zahvaljujući ranijim impresivnim partijama drže na petom mestu tabele Zapada.

Pet utakmica pre kraja regularnog dela sezone imaju tri pobede više (41-36) od Hjuston Rokitsa (38-39) na devetom mestu, tako da imaju solidne izglede da postave još jedan NBA rekord - da budu prvi tim koji se plasirao u plej-of koristeći najmanje 24 igrača!

Ako se zna da u aktivnom NBA "rosteru" može da se nalazi najviše 15 igrača, jasno je koliko su Grizlisi od novembra morali da obave "trejdova" i potpišu kratkoročnih ugovora da bi došli do pomenute cifre.

Njihove boje branili su (ili još brane): Majk Konli, Toni Alen, Mark Gasol, Zek Rendolf, Met Barns, Kortni Li, Džef Grin, Džamajkl Grin, Kris Andersen, Rajan Holins, Pi Džej Herston, Mario Čalmers, Džordan Farmar, Brajonte Veber, Rej Mekalum, Lens Stivenson, Brendan Rajt, Džerel Martin, Džordan Adams, Aleks Stivison, Eliot Vilijams (sada u Panatinaikosu), Ras Smit, Vins Karter, Beno Udrih, Džejms Enis, Ksavijer Manford, Džarnel Stouks i Brajs Koton.

Zanimljivo je da Memfis nije ekipa sa najviše propuštenih utakmica zbog povreda u aktuelnoj sezoni, već su to Nju Orleans Hornetsi.

Komentari / 0

Ostavite komentar