Нолетов сан! Ролан Гарос није једини Ђоковићев циљ у 2016.!

После 28. мастерс титуле, освојене одбраном трона у Мајамију, за Новака Ђоковића почиње ново поглавље. Наступи на шљаци, а међу њима и - једини гренд слем турнир који није освојио. Ролан Гарос, међутим, није највећи Новаков сан везан за такмичарску 2016. годину

Тенис 07.04.2016 | 15:00
Нолетов сан! Ролан Гарос није једини Ђоковићев циљ у 2016.!

"Како ми протиче каријера и како остварујем све више успеха, нарочито у последње две године, стварам себи могућности да обарам рекорде", рекао је Новак, који је четвртом узастопном титулом у Мајамију и шестом укупно успео да се изједначи са Андреом Агасијем, али је постао рекордер са чак 28 трофеја на турнирима из категорије 1.000.

Он се осврнуо и на чињеницу да га многи виде као тенисера који би могао да обори рекорд Роџера Федерера од 17 гренд слем титула.

"Наравно да ми је то негде 'позади' у мислима. Али, није ми то главна мотивација. Јер, у супротном, ствари би могле да ми се отргну контроли. Такво размишљање би могло да буде ометајући фактор, што ми уопште не треба", рекао је најбољи играч данашњице.

Ноле је на последња 23 гренд слем учешћа освојио десет титула, седам пута је био други, пет пута је заустављан у полуфиналу, а једном у четвртфиналу. Сада следи прелазак на надметања на теренима са шљаком као подлогом, а главни циљ је јунско финале Ролан Гароса, јединог гренд слема који му је досад био недостижан.

"Надам се да ће се предстојећи део сезоне окончати тријумфом у Паризу. То је један од мојих највећих циљева сваке године", признаје Ноле, који има 11 гренд слем титула.

На париском гренд слему изгубио је два претходна финала. Залет ће ухватити почев од следеће седмице, када следи турнир у Монте Карлу на коме брани титулу. Планови га потом воде преко мадридске и римске шљаке до оне на којој још није освојио пехар.

"Не мислим да ћу имати потешкоћа да наставим са добрим играма и на шљаци. Видећемо шта ће бити. Шљака је најзахтевнија подлога, али треба посматрати и ширу слику, у којој је Отворено првенство Француске главни мој циљ на тој подлози", каже он.

Ипак, један циљ се посебно издваја у 2016. години. Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Један од мојих снова, а и једна од највећих инспирација у овом тренутку моје каријере је - злато на Олимпијским играма. Уосталом, бити поред најбољих спротиста данашњице, из разних спортова, вечерати са њима, разговарати са њима, гледати их уживо, је непоновљиво искуство ка коме сваки спортиста тежи", рекао је Новак Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар