Парастос погинулим, признања заслужним

Служењем парастоса и полагањем цвијећа на Спомен-плочу за погинуле припаднике Полицијске станице у протеклом отаџбинском рату, данас је са тугом, али и достојанствено у србачкој Полицијској станици обиљежен Дан полиције Републике Српске – 4. април. Парастос је служио свештеник Александар Кустурић, који је подсјетио на велику жртву и патриотизам погинулих полицајаца у стварању темеља Републике Српске, што се не смије никада заборавити.

Република Српска 04.04.2016 | 00:00
Парастос погинулим, признања заслужним

За Републику Српску своје животе положили су припадници Полицијске станице Зоран Марић, Витомир Новаковић и Славиша Јовичић, којима су у знак поштовања и захвалности њихове радне колеге подигле спомен-плочу са њиховим именима и ликовима.

Обиљежавање Дана полиције у Српцу почело је у сриједу, када је Полицијска станица организовала Дан отворених врата за ученике основних и средњих школа, који су се на непосредан начин упознали са радом, обавезама и дужностима припадника ове службе у заштити људи, материјалних добара и очувању јавног реда и мира. Притом је наглашен значај стварања повјерења грађана у полицију и успостављања међусобне сарадње у заједници.

У оквиру обиљежавања Дана полиције, синдикална организација Полицијске станице Србац, која спада у ред најактивнијих у Републици Српској, на Бардачи је организовала традиционално дружење запослених и бивших радника – пензионера. У пригодном обраћању, командир Полицијске станице Србац Горан Милановић подсјетио је на вријеме рата и настајање Полиције Републике Српске, истичући притом да су то била тешка, али славна времена, јер је стварана Српска која је постала трајна тековина српског народа.

„У тој борби најбољи од нас уградили су своје животе у темеље Републике Српске. И сада, када живимо у миру, управо из тих разлога, настављамо да испуњавамо своје одговорне задатке у складу са овлашћењима у интересу Републике Српске. Желимо да будемо добар партнер свима који желе добро Српској, али и љути противници онима који јој желе зло“, рекао је командир Полицијске станице Србац Горан Милановић.

На пригодној свечаности синдикалне организације полиције, на свечан начин у заслужену пензију уз пригодне поклоне испраћени су: Драгољуб Шаула, Јован Дукић, Драган Савић, Небојша Давидовић и Небојша Крчмар. Јубиларним признањима награђени су Горица Стојковић за 10 и Младенко Ивановић за 20 година непрекидног рада у Служби унутрашњих послова.

БН ТВ (С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар