Parastos poginulim, priznanja zaslužnim

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na Spomen-ploču za poginule pripadnike Policijske stanice u proteklom otadžbinskom ratu, danas je sa tugom, ali i dostojanstveno u srbačkoj Policijskoj stanici obilježen Dan policije Republike Srpske – 4. april. Parastos je služio sveštenik Aleksandar Kusturić, koji je podsjetio na veliku žrtvu i patriotizam poginulih policajaca u stvaranju temelja Republike Srpske, što se ne smije nikada zaboraviti.

Republika Srpska 04.04.2016 | 00:00
Parastos poginulim, priznanja zaslužnim

Za Republiku Srpsku svoje živote položili su pripadnici Policijske stanice Zoran Marić, Vitomir Novaković i Slaviša Jovičić, kojima su u znak poštovanja i zahvalnosti njihove radne kolege podigle spomen-ploču sa njihovim imenima i likovima.

Obilježavanje Dana policije u Srpcu počelo je u srijedu, kada je Policijska stanica organizovala Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih i srednjih škola, koji su se na neposredan način upoznali sa radom, obavezama i dužnostima pripadnika ove službe u zaštiti ljudi, materijalnih dobara i očuvanju javnog reda i mira. Pritom je naglašen značaj stvaranja povjerenja građana u policiju i uspostavljanja međusobne saradnje u zajednici.

U okviru obilježavanja Dana policije, sindikalna organizacija Policijske stanice Srbac, koja spada u red najaktivnijih u Republici Srpskoj, na Bardači je organizovala tradicionalno druženje zaposlenih i bivših radnika – penzionera. U prigodnom obraćanju, komandir Policijske stanice Srbac Goran Milanović podsjetio je na vrijeme rata i nastajanje Policije Republike Srpske, ističući pritom da su to bila teška, ali slavna vremena, jer je stvarana Srpska koja je postala trajna tekovina srpskog naroda.

„U toj borbi najbolji od nas ugradili su svoje živote u temelje Republike Srpske. I sada, kada živimo u miru, upravo iz tih razloga, nastavljamo da ispunjavamo svoje odgovorne zadatke u skladu sa ovlašćenjima u interesu Republike Srpske. Želimo da budemo dobar partner svima koji žele dobro Srpskoj, ali i ljuti protivnici onima koji joj žele zlo“, rekao je komandir Policijske stanice Srbac Goran Milanović.

Na prigodnoj svečanosti sindikalne organizacije policije, na svečan način u zasluženu penziju uz prigodne poklone ispraćeni su: Dragoljub Šaula, Jovan Dukić, Dragan Savić, Nebojša Davidović i Nebojša Krčmar. Jubilarnim priznanjima nagrađeni su Gorica Stojković za 10 i Mladenko Ivanović za 20 godina neprekidnog rada u Službi unutrašnjih poslova.

BN TV (S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar