Видео: Вика не стаје! Иде Нолетовим стопама!

Викторија Азаренка освојила је трофеј на у Мајамију и постала тек трећа играчица у историји која је везала титуле у истој сезони на мастерсима на Флориди и Индијан Велсу.

Тенис 07.04.2016 | 19:40
Видео: Вика не стаје! Иде Нолетовим стопама!

Викторија Азаренка наставила је са блиставим партијама у 2016. години. После титуле у Бризбејну и Индијан Велсу Белорускиња је освојила и трофеј у Мајамију.

У финалу је савладала Светлану Кузњецову резултатом 6:3, 6:2 и уписала 12. победу у низу ове године, а у укупно 22, уз само један пораз у четвртфиналу Аустралијан Опена од Ангелик Кербер, не рачунајући предају Домники Цибулковој, без одиграног поена у осмини финала, на турниру у Акапулку.

Азаренка, која је више од годину дана била у лошој форми, али и лошем стању, будући да је признала да је због депресије потражила и помоћ психијатра, имала је много разлога за славље.

Постала је тек трећа тенисерка која је везала титуле у Индијан Велсу и Мајамију током сезоне. Пре ње то су учиниле само Немица Штефи Граф 1994. и 1996. године, односно Белгијанка Ким Клајстерс, пре 11 година.

Белорускиња је тако стигла до треће титуле у Мајамију, после 2009. и 2011. године, али и напретка на WТА листи, па ће са осмог места, од сутра и званично скочити на пету позицију.

Азаренки је за тријумф на турниру у Мајамију припао чек вредан 1.028.500 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар