Video: Vika ne staje! Ide Noletovim stopama!

Viktorija Azarenka osvojila je trofej na u Majamiju i postala tek treća igračica u istoriji koja je vezala titule u istoj sezoni na mastersima na Floridi i Indijan Velsu.

Tenis 07.04.2016 | 19:40
Video: Vika ne staje! Ide Noletovim stopama!

Viktorija Azarenka nastavila je sa blistavim partijama u 2016. godini. Posle titule u Brizbejnu i Indijan Velsu Beloruskinja je osvojila i trofej u Majamiju.

U finalu je savladala Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 6:3, 6:2 i upisala 12. pobedu u nizu ove godine, a u ukupno 22, uz samo jedan poraz u četvrtfinalu Australijan Opena od Angelik Kerber, ne računajući predaju Domniki Cibulkovoj, bez odigranog poena u osmini finala, na turniru u Akapulku.

Azarenka, koja je više od godinu dana bila u lošoj formi, ali i lošem stanju, budući da je priznala da je zbog depresije potražila i pomoć psihijatra, imala je mnogo razloga za slavlje.

Postala je tek treća teniserka koja je vezala titule u Indijan Velsu i Majamiju tokom sezone. Pre nje to su učinile samo Nemica Štefi Graf 1994. i 1996. godine, odnosno Belgijanka Kim Klajsters, pre 11 godina.

Beloruskinja je tako stigla do treće titule u Majamiju, posle 2009. i 2011. godine, ali i napretka na WTA listi, pa će sa osmog mesta, od sutra i zvanično skočiti na petu poziciju.

Azarenki je za trijumf na turniru u Majamiju pripao ček vredan 1.028.500 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar