Љекар допинговао 150 спортиста у Британији

Британски љекар из Лондона Марк Бонар, који ради у приватној клиници, рекао је да је издао рецепте за недозвољене супстанце, односно "допинг лијекове" за око 150 спортиста.

Свијет 03.04.2016 | 15:07
Љекар допинговао 150 спортиста у Британији

Бонар, који је ово изнио новинарима "Сандеј тајмса" на тајном задатку који су разговор снимали камером, рекао је да се тиме бави већ шест година.Међу његовим пацијентима су, између осталих, фудбалери Премијер лиге, енглески играч крикета, бициклиста "Тур де Франса", британски боксерски шампион, тенисери и мајстори борилачких вјештина.

Бонар је одбацио ове тврдње, које су се појавиле у "Сандеј тајмсу", и истакао да он није прекршио медицинске прописе.Фудбалски клубови "Арсенал", "Лестер сити", "Челси" и "Бирмингем сити", чије фудбалере је Бонар лијечио, одбацили су ове тврдње као "лажне".

Он је у посљедњих шест година "лијечио" 150 спортиста из Британије и иностранства забрањеним супстанцама као што су еритропоетин, стероиди и хормони људског раста, а ефекти на учинак су били "феноменални", пише лист.

"Сандеј тајмс" пише да је Бонар говорио о овоме током низа сусрета са новинарима на тајном задатку, али да и поред изјава самог љекара, нема независтан доказ.

Британски министар културе, медија и спорта Џон Витингдејл рекао је да је шокиран и истински забринут овом информацијом и позвао на хитну истрагу ових навода.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бато

03.04.2016 13:14

Опа бато!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукиц

03.04.2016 13:50

Стацес дзапе новац моц,кад су дебилни.