Ljekar dopingovao 150 sportista u Britaniji

Britanski ljekar iz Londona Mark Bonar, koji radi u privatnoj klinici, rekao je da je izdao recepte za nedozvoljene supstance, odnosno "doping lijekove" za oko 150 sportista.

Svijet 03.04.2016 | 15:07
Ljekar dopingovao 150 sportista u Britaniji

Bonar, koji je ovo iznio novinarima "Sandej tajmsa" na tajnom zadatku koji su razgovor snimali kamerom, rekao je da se time bavi već šest godina.Među njegovim pacijentima su, između ostalih, fudbaleri Premijer lige, engleski igrač kriketa, biciklista "Tur de Fransa", britanski bokserski šampion, teniseri i majstori borilačkih vještina.

Bonar je odbacio ove tvrdnje, koje su se pojavile u "Sandej tajmsu", i istakao da on nije prekršio medicinske propise.Fudbalski klubovi "Arsenal", "Lester siti", "Čelsi" i "Birmingem siti", čije fudbalere je Bonar liječio, odbacili su ove tvrdnje kao "lažne".

On je u posljednjih šest godina "liječio" 150 sportista iz Britanije i inostranstva zabranjenim supstancama kao što su eritropoetin, steroidi i hormoni ljudskog rasta, a efekti na učinak su bili "fenomenalni", piše list.

"Sandej tajms" piše da je Bonar govorio o ovome tokom niza susreta sa novinarima na tajnom zadatku, ali da i pored izjava samog ljekara, nema nezavistan dokaz.

Britanski ministar kulture, medija i sporta Džon Vitingdejl rekao je da je šokiran i istinski zabrinut ovom informacijom i pozvao na hitnu istragu ovih navoda.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bato

03.04.2016 13:14

Opa bato!

ODGOVORITE
Name

Kukic

03.04.2016 13:50

Staces dzape novac moc,kad su debilni.