Премијер лига БиХ - најава кола: Бањалука у центру пажње!

Након репрезентативне паузе, овог викенда наставља се такмичење у Премијер лиги Босне и Херцеговине утакмицама 23. кола. Дерби на Градском стадиону у Бањалуци играју Борац и Сарајево.

Фудбал 01.04.2016 | 16:40
Премијер лига БиХ - најава кола: Бањалука у центру пажње!

Утакмицама 23. кола овог викенда наставља са Премијер лига БиХ.

Премијерлигаши ће на терен након репрезентативне паузе, а најзанимљивији дуел, уједно и дерби овог кола, одиграће ривали још из времена бивше Југославије, Борац и Сарајево.

Сусрет на Градском стадиону у Бањалуци привлачи много пажње, с обзиром да су и једнима и другима бодови и те како неопходни.

Црвено-плави грчевито се боре за опстанак у бх. елити, док актуелни шампион настоји да смањи заостатак за водећим екипама и укључи се у борбу за одбрану титуле.

Двије првопласиране екипу путују на гостовања. Славија ће са новим тренером Милком Ђуровским угостити лидера Зрињски, док Слобода не би смјела имати проблема у "Врапчићима" против Вележа, који се већ опростио од бх. елите.

Мали градски дерби на "Грбавици" одиграће Жељезничар и Олимпик. Жељо за водећим тандемом заостаје седам бодова, па би кикс против комшија значио и вјероватни опроштај од борбе за титулу.

Рудар Приједор покушаће по први пут откако се такмичи у Премијер лиги БиХ славити против Челика, док ће дерби зачеља у Витезу одиграти истоимени домаћих и зворничка Дрина.

Радник је фаворит на свом терену против Травника, док се занимљив дуел очекује у Добој-Какњу, гдје ће Младост угостити Широки Бријег.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 23. КОЛО:

Субота:

16:00 Жељезничар - Олимпик (суди: Един Јакуповић, Бихаћ)
16:30 Радник - Травник (Мирза Тичић, Сарајево)
16:30 Вележ - Слобода (Драган Петровић, Бањалука)
16:30 Рудар Приједор - Челик (Харис Каљанац, Сарајево)
16:30 Витез - Дрина (Дарко Обрадовић, Столац)
18:30 Борац - Сарајево (Елвис Мујић, Бановићи)

Недјеља:

15:00 Славија - Зрињски (Огњен Ваљић, Бањалука)
16:30 Младост - Широки Бријег (Адмир Шеховић, Сарајево)

ТАБЕЛА: Зрињски 47, Слобода 47, Сарајево 42, Широки Бријег 40, Жељезничар 40, Радник 39, Челик 31, Славија 30, Младост 30, Витез 28, Борац 25, Олимпик 24, Травник 20, Рудар Приједор 18, Дрина 16, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар