Premijer liga BiH - najava kola: Banjaluka u centru pažnje!

Nakon reprezentativne pauze, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine utakmicama 23. kola. Derbi na Gradskom stadionu u Banjaluci igraju Borac i Sarajevo.

Fudbal 01.04.2016 | 16:40
Premijer liga BiH - najava kola: Banjaluka u centru pažnje!

Utakmicama 23. kola ovog vikenda nastavlja sa Premijer liga BiH.

Premijerligaši će na teren nakon reprezentativne pauze, a najzanimljiviji duel, ujedno i derbi ovog kola, odigraće rivali još iz vremena bivše Jugoslavije, Borac i Sarajevo.

Susret na Gradskom stadionu u Banjaluci privlači mnogo pažnje, s obzirom da su i jednima i drugima bodovi i te kako neophodni.

Crveno-plavi grčevito se bore za opstanak u bh. eliti, dok aktuelni šampion nastoji da smanji zaostatak za vodećim ekipama i uključi se u borbu za odbranu titule.

Dvije prvoplasirane ekipu putuju na gostovanja. Slavija će sa novim trenerom Milkom Đurovskim ugostiti lidera Zrinjski, dok Sloboda ne bi smjela imati problema u "Vrapčićima" protiv Veleža, koji se već oprostio od bh. elite.

Mali gradski derbi na "Grbavici" odigraće Željezničar i Olimpik. Željo za vodećim tandemom zaostaje sedam bodova, pa bi kiks protiv komšija značio i vjerovatni oproštaj od borbe za titulu.

Rudar Prijedor pokušaće po prvi put otkako se takmiči u Premijer ligi BiH slaviti protiv Čelika, dok će derbi začelja u Vitezu odigrati istoimeni domaćih i zvornička Drina.

Radnik je favorit na svom terenu protiv Travnika, dok se zanimljiv duel očekuje u Doboj-Kaknju, gdje će Mladost ugostiti Široki Brijeg.

PREMIJER LIGA BiH - 23. KOLO:

Subota:

16:00 Željezničar - Olimpik (sudi: Edin Jakupović, Bihać)
16:30 Radnik - Travnik (Mirza Tičić, Sarajevo)
16:30 Velež - Sloboda (Dragan Petrović, Banjaluka)
16:30 Rudar Prijedor - Čelik (Haris Kaljanac, Sarajevo)
16:30 Vitez - Drina (Darko Obradović, Stolac)
18:30 Borac - Sarajevo (Elvis Mujić, Banovići)

Nedjelja:

15:00 Slavija - Zrinjski (Ognjen Valjić, Banjaluka)
16:30 Mladost - Široki Brijeg (Admir Šehović, Sarajevo)

TABELA: Zrinjski 47, Sloboda 47, Sarajevo 42, Široki Brijeg 40, Željezničar 40, Radnik 39, Čelik 31, Slavija 30, Mladost 30, Vitez 28, Borac 25, Olimpik 24, Travnik 20, Rudar Prijedor 18, Drina 16, Velež 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar