Мини коментар: Највећи Звездин непријатељ је...?!

Искусни навијачи кажу - балон!

Кошарка 01.04.2016 | 17:00
Мини коментар: Највећи Звездин непријатељ је...?!

Пуна Арена, одлична атмосфера у тиму, довољно времена за припрему утакмице, противник "по мери"...

Сви предуслови за победу Црвене звезде над Дарушафаком и "оверу" пласмана у Топ 8 Евролиге били су испуњени, али екипа на терену није обавила свој део посла.

Свакако највећи део, јер све што смо набројали су само "кулисе" за представу у којој се игра пет на пет и где међу добро плаћеним професионалцима обично нема попуста.

Пословично опрезни тренер Дејан Радоњић је у најави меча пожелео фешту у Арени у 22 часа (после утакмице), а не у 20 (на почетку).

Клупски маркетинг испланирао је да у том часу све буде "холивудски", да се слика, сними и остане забележено како је у присуству 18.000 навијача прослављен први улазак међу осам најбољих на континенту.

Да је Звезда победила, тако би и било.

После пораза, лако је рећи да "није требало спремати ражањ док је зец још био у шуми", или да је требало "прво скочити, па рећи 'хоп'".

У сваком случају, старији звездаши сетили су се финала Купа Радивоја Кораћа 1998, када је хала Пионир после "плус шест" у Верони против Меша била окићена као за Нову годину, али је италијански тим у реваншу славио са девет поена разлике, шокирао све присутне и обесмислио труд организатора.

Отуда и закључак навијача са форума "КК Црвена звезда", да је њихов "највећи непријатељ од памтивека" - обичан балон, као симбол победе и славља пре него што је борба и почела.

Можда ће, иако звучи парадоксално, црвено-белима бити лакше у Загребу против Цедевите 8. априла. Ако већ првопласирани Фенербахче не прекрати муке, победом над Ефесом у петак...

Коментари / 0

Оставите коментар