Mini komentar: Najveći Zvezdin neprijatelj je...?!

Iskusni navijači kažu - balon!

Košarka 01.04.2016 | 17:00
Mini komentar: Najveći Zvezdin neprijatelj je...?!

Puna Arena, odlična atmosfera u timu, dovoljno vremena za pripremu utakmice, protivnik "po meri"...

Svi preduslovi za pobedu Crvene zvezde nad Darušafakom i "overu" plasmana u Top 8 Evrolige bili su ispunjeni, ali ekipa na terenu nije obavila svoj deo posla.

Svakako najveći deo, jer sve što smo nabrojali su samo "kulise" za predstavu u kojoj se igra pet na pet i gde među dobro plaćenim profesionalcima obično nema popusta.

Poslovično oprezni trener Dejan Radonjić je u najavi meča poželeo feštu u Areni u 22 časa (posle utakmice), a ne u 20 (na početku).

Klupski marketing isplanirao je da u tom času sve bude "holivudski", da se slika, snimi i ostane zabeleženo kako je u prisustvu 18.000 navijača proslavljen prvi ulazak među osam najboljih na kontinentu.

Da je Zvezda pobedila, tako bi i bilo.

Posle poraza, lako je reći da "nije trebalo spremati ražanj dok je zec još bio u šumi", ili da je trebalo "prvo skočiti, pa reći 'hop'".

U svakom slučaju, stariji zvezdaši setili su se finala Kupa Radivoja Koraća 1998, kada je hala Pionir posle "plus šest" u Veroni protiv Meša bila okićena kao za Novu godinu, ali je italijanski tim u revanšu slavio sa devet poena razlike, šokirao sve prisutne i obesmislio trud organizatora.

Otuda i zaključak navijača sa foruma "KK Crvena zvezda", da je njihov "najveći neprijatelj od pamtiveka" - običan balon, kao simbol pobede i slavlja pre nego što je borba i počela.

Možda će, iako zvuči paradoksalno, crveno-belima biti lakše u Zagrebu protiv Cedevite 8. aprila. Ako već prvoplasirani Fenerbahče ne prekrati muke, pobedom nad Efesom u petak...

Komentari / 0

Ostavite komentar