''Ел класико'': Барселона НЕ МОЖЕ да изгуби!

Андрес Инијеста сматра да би тријумф против највећег ривала Реал Мадрида био најбољи начин да се ода почаст недавно преминулој легенди каталонског клуба Јохану Кројфу!

Фудбал 01.04.2016 | 14:00
''Ел класико'': Барселона НЕ МОЖЕ да изгуби!

Барса је жестоко мотивисана да добије Реал Мадрид у "Ел класику" у суботу на Ноу Кампу. Има сјајан низ, а тријумф у дербију свих дербија означио би крах "краљевског клуба".

Барселона у меч улази са девет бодова предности у односу на другопласирани Атлетико Мадрид и 10 више од Реала. Евентуална победа каталонског клуба би скоро сигурно елиминисала Мадриђане из трке за титулом, седам кола пре завршетка Примере.

Барса жели и да настави сјајну ниску победа. Тренутно је у рекордној серији од 39 утакмица без пораза и има шансу да освоји триплу круну другу годину узастопно, јер је у Купу краља обезбедила финале против Севиље, а у Лиги шампиона је тренутно у четвртфиналу.

Можда и највећа жеља свих у дресу Барселоне да остваре добар резултат у суботу је да на тај начин одају последњу почаст великог Јохану Кројфу, холандском великану, који је један од твораца модерне Барсе и њене успешне серије.

"Апсолутно би било лепо победити Реал и посветити победу Кројфу. Много тога нам је дао, као и нашим навијачима и свету фудбала уопште", рекао је Андрес Инијеста.

Барселона је раније објавила да ће на утакмици на Ноу Кампу одати почаст Кројфу пре утакмице.

Навијачима ће на стадиону бити подељено 90.000 картица на којима ће писати "Хвала, Јохане" на каталонском (Грàциес Јохан). Исте речи ће се налазити и на дресу екипе, уместо уобичајеног грба на коме пише "светски прваци".

Играчи обе екипе изаћи ће на терен у друштву деце која ће носити мајице на којима ће на предњој страни писати "Фондација Кројф", а на леђима "Барселона".

Пре почетка утакмице одржаће се минут ћутања, као и видео презентација у знак сећање на Кројфа.

Очекује са да свих осам живих председника Барселоне буду на утакмици у суботу.

"Биће то врло посебна утакмица и надам се да ћемо имати посебну мотивацију", додао је Инијеста.

Барселона је током четири дана опроштаја са Кројфом ове недеље на Ноу Кампу примила више од 60.000 навијача који су дошли да му одају почаст и упишу се у књигу жалости.

Некадашњи играч клуба умро је после петомесечне борбе са раком.

Коментари / 0

Оставите коментар