''El klasiko'': Barselona NE MOŽE da izgubi!

Andres Inijesta smatra da bi trijumf protiv najvećeg rivala Real Madrida bio najbolji način da se oda počast nedavno preminuloj legendi katalonskog kluba Johanu Krojfu!

Fudbal 01.04.2016 | 14:00
''El klasiko'': Barselona NE MOŽE da izgubi!

Barsa je žestoko motivisana da dobije Real Madrid u "El klasiku" u subotu na Nou Kampu. Ima sjajan niz, a trijumf u derbiju svih derbija označio bi krah "kraljevskog kluba".

Barselona u meč ulazi sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid i 10 više od Reala. Eventualna pobeda katalonskog kluba bi skoro sigurno eliminisala Madriđane iz trke za titulom, sedam kola pre završetka Primere.

Barsa želi i da nastavi sjajnu nisku pobeda. Trenutno je u rekordnoj seriji od 39 utakmica bez poraza i ima šansu da osvoji triplu krunu drugu godinu uzastopno, jer je u Kupu kralja obezbedila finale protiv Sevilje, a u Ligi šampiona je trenutno u četvrtfinalu.

Možda i najveća želja svih u dresu Barselone da ostvare dobar rezultat u subotu je da na taj način odaju poslednju počast velikog Johanu Krojfu, holandskom velikanu, koji je jedan od tvoraca moderne Barse i njene uspešne serije.

"Apsolutno bi bilo lepo pobediti Real i posvetiti pobedu Krojfu. Mnogo toga nam je dao, kao i našim navijačima i svetu fudbala uopšte", rekao je Andres Inijesta.

Barselona je ranije objavila da će na utakmici na Nou Kampu odati počast Krojfu pre utakmice.

Navijačima će na stadionu biti podeljeno 90.000 kartica na kojima će pisati "Hvala, Johane" na katalonskom (Gràcies Johan). Iste reči će se nalaziti i na dresu ekipe, umesto uobičajenog grba na kome piše "svetski prvaci".

Igrači obe ekipe izaći će na teren u društvu dece koja će nositi majice na kojima će na prednjoj strani pisati "Fondacija Krojf", a na leđima "Barselona".

Pre početka utakmice održaće se minut ćutanja, kao i video prezentacija u znak sećanje na Krojfa.

Očekuje sa da svih osam živih predsednika Barselone budu na utakmici u subotu.

"Biće to vrlo posebna utakmica i nadam se da ćemo imati posebnu motivaciju", dodao je Inijesta.

Barselona je tokom četiri dana oproštaja sa Krojfom ove nedelje na Nou Kampu primila više od 60.000 navijača koji su došli da mu odaju počast i upišu se u knjigu žalosti.

Nekadašnji igrač kluba umro je posle petomesečne borbe sa rakom.

Komentari / 0

Ostavite komentar