Убица из Градишке пио сатима након злочина

Александар Саша Мајкић (39) из Градишке на спавању је задавио своју супругу Мирјану Мајкић (40), а након злочина неколико часова је био у стану поред њеног тијела, гдје је пио ракију и пушио цигарете, потврдио је "Гласу Српске" извор близак истрази.

Република Српска 31.03.2016 | 18:40
Убица из Градишке пио сатима након злочина

Мотив овог стравичног злочина још није утврђен. У Заводу за судску медицину Републике Српске након обдукције кажу да је смрт наступила стезањем шака око врата, гдје су пронађени и трагови повреда од ноктију на врату несрећне жене.

"Смрт је наступила гушењем, а осим повреда на врату, видљиви су и крвни подливи на лицу", рекли су у овој установи.

Трагедија, која је потресла цијелу Градишку и окружење, догодила се у уторак око четири часа на четвртом спрату у Видовданској улици у центру града, када је Саша ушао у супругину собу и пред петогодишњим сином голим рукама је удавио.

Како причају Градишчани, Мајкић је у посљедње вријеме имао проблема, а најчешће се помињу пороци као што је коцкање, пијанчење, али и лоше психично стање.

"Мајкић је прије него што је одлучио да убије супругу сједио у кухињи и пио кафу, гдје је пронађена џезва и пуна пепељара опушака од цигарета. У једном тренутку је устао и отишао до собе гдје су му спавали супруга и син, након чега је починио злочин какав не памти Градишка", рекао је извор "Гласа Српске".

Како круже приче, син је покушао да наговори оца да пусти мајку, али крици малишана нису успјели да убиједе убицу да попусти у својим злим намјерама. Након што је задавио Мирјану, Мајкић је поново отишао у кухињу гдје је пио ракију. Наводно је за њим дошао и малишан који је оца питао зашто је то урадио, али му он није дао одговор. Само је ћутао.

Мајкић је у стану био до седам часова ујутро, а затим је сишао спрат ниже, до стана пунца Славка и пунице Вере Кукрић. Предао им је сина и кратко рекао:

"Што сте тражили, то сте и добили!!

Рекао им је да им је убио кћерку и да оде да се пријави у полицију.

Александар Мајкић био је запослен у "Електродистрибуцији", а настрадала Мирјана у парфимерији "Дидако".

Несрећна жена биће сахрањена данас у 14 часова на гробљу Бријежани у Вилусима код Градишке.

Притвор

Окружни суд у Бањалуци јуче је Мајкићу одредио једномјесечни притвор због убиства супруге. Притвор му је одређен због бојазни да би осумњичени могао поновити кривично дјело, али и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нн

31.03.2016 18:19

Полудео свијет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дражо

01.04.2016 08:14

Треба у лудницу да иде док је жив док се не распадне

ОДГОВОРИТЕ