Ubica iz Gradiške pio satima nakon zločina

Aleksandar Saša Majkić (39) iz Gradiške na spavanju je zadavio svoju suprugu Mirjanu Majkić (40), a nakon zločina nekoliko časova je bio u stanu pored njenog tijela, gdje je pio rakiju i pušio cigarete, potvrdio je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi.

Republika Srpska 31.03.2016 | 18:40
Ubica iz Gradiške pio satima nakon zločina

Motiv ovog stravičnog zločina još nije utvrđen. U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske nakon obdukcije kažu da je smrt nastupila stezanjem šaka oko vrata, gdje su pronađeni i tragovi povreda od noktiju na vratu nesrećne žene.

"Smrt je nastupila gušenjem, a osim povreda na vratu, vidljivi su i krvni podlivi na licu", rekli su u ovoj ustanovi.

Tragedija, koja je potresla cijelu Gradišku i okruženje, dogodila se u utorak oko četiri časa na četvrtom spratu u Vidovdanskoj ulici u centru grada, kada je Saša ušao u supruginu sobu i pred petogodišnjim sinom golim rukama je udavio.

Kako pričaju Gradiščani, Majkić je u posljednje vrijeme imao problema, a najčešće se pominju poroci kao što je kockanje, pijančenje, ali i loše psihično stanje.

"Majkić je prije nego što je odlučio da ubije suprugu sjedio u kuhinji i pio kafu, gdje je pronađena džezva i puna pepeljara opušaka od cigareta. U jednom trenutku je ustao i otišao do sobe gdje su mu spavali supruga i sin, nakon čega je počinio zločin kakav ne pamti Gradiška", rekao je izvor "Glasa Srpske".

Kako kruže priče, sin je pokušao da nagovori oca da pusti majku, ali krici mališana nisu uspjeli da ubijede ubicu da popusti u svojim zlim namjerama. Nakon što je zadavio Mirjanu, Majkić je ponovo otišao u kuhinju gdje je pio rakiju. Navodno je za njim došao i mališan koji je oca pitao zašto je to uradio, ali mu on nije dao odgovor. Samo je ćutao.

Majkić je u stanu bio do sedam časova ujutro, a zatim je sišao sprat niže, do stana punca Slavka i punice Vere Kukrić. Predao im je sina i kratko rekao:

"Što ste tražili, to ste i dobili!!

Rekao im je da im je ubio kćerku i da ode da se prijavi u policiju.

Aleksandar Majkić bio je zaposlen u "Elektrodistribuciji", a nastradala Mirjana u parfimeriji "Didako".

Nesrećna žena biće sahranjena danas u 14 časova na groblju Briježani u Vilusima kod Gradiške.

Pritvor

Okružni sud u Banjaluci juče je Majkiću odredio jednomjesečni pritvor zbog ubistva supruge. Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo, ali i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nn

31.03.2016 18:19

Poludeo svijet !

ODGOVORITE
Name

Dražo

01.04.2016 08:14

Treba u ludnicu da ide dok je živ dok se ne raspadne

ODGOVORITE