Најљепша љубавна прича у региону!

Јавност и даље чека срећан крај једне од најпознатијих љубавних прича из Бродског Вароша.

Регион 30.03.2016 | 14:40
Најљепша љубавна прича у региону!

Рода Малена вец данима нестрпљиво чека њеног љубљеног који касни већ шест дана јер је годинама долазио 24. марта. Ово је други пут за 14 година да њен драги касни, а једном је поранио пуних недељу дана. 

У међувремену, млади мужјаци рода посећују гнездо Малене, али она и даље стрпљиво чека одабраника свога срца.

Љубав и оданост Малене и Клепетана, белих рода које су већ 14 година у срећној вези, многима је права инспирација. Клепетан крајем лета одлази на далеки пут према југу Африке, а Малена, која због сломљеног крила више не може да лети, остаје у славонском насељу и чека да зима прође и да јој се њен драги врати с 14.000 километара дугог путовања.

Сваког пролећа Клепетан се враћа својој драгој која га нестрпљиво ишчекује, ништа не једе данима, гледа у небо и чека да дође њена јача половина.

Зими потпуну бригу о Маленој преузима Стјепан Вокић, који је удомио женку роде и који упркос својим годинама брине да јој буде топло, да што лакше преброди дане до повратка своје највеће љубави и у пролеће поново свету подари нове генерације младих рода.

Ни у пролеће, када све почиње да цвета у башти Стјепана и Малене, ова љубав човека и роде не престаје, Стјепан заједно с Маленом ишчекује и стрепи око Клепетановог повратка.

(Јутарњи.хр)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

***

30.03.2016 14:25

Малена нестрпљиво цека да јој драги додје из далека. Када драги на кров долепрса у гнијезду це од љубави бити све од крса.И природа це сва да засјаји стице после нови нарастаји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

31.03.2016 17:03

Тако је и Колинда цекала Сесеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

01.04.2016 11:36

И дочекала!