Пази, снима се: "Блејзерси из затвора"!

Неславни период у историји Портланд Трејлблејзерса тема је документарног филма, у коме ће се појавити многи тадашњи кошаркаши.

Кошарка 07.04.2016 | 08:20
Пази, снима се: "Блејзерси из затвора"!

Када се Ол стар играч као што је Блејк Грифин побије са економом своје екипе, сломи руку и због тога пропусти пола сезоне, то се у данашњој НБА лиги може сматрати изолованим инцидентом.

Или када крило Мемфиса Мет Барнс оде у кућу своје бивше супруге да би се обрачунао са њеним актуелним партнером, а то је стицајем околности Дерек Фишер, некадашњи плејмејкер Лејкерса и доскорашњи тренер Њујорка.

Иако је после опште туче на утакмици Детроит - Индијана 2003. године НБА лига много урадила на поправљању свог имиџа, инциденти су неизбежни, али се догађају ретко. Гилберт Аринас и Џаварис Критентон су 2009. вадили пиштоље један на другог у свлачионици Вашингтона, након чега су обојица суспендована на неодређено време и то је, практично, био крај њихових каријера.

Портланд Трејлблејзерси били су познати као "Блејзерси из затвора" (Јаил Блазерс) зато што су слични инциденти (ОК, ватрено оружје нису користили!) били њихова свакодневица у периоду од неколико година, углавном од 2000. до 2003.

Како је у једној радио емисији открио тадашњи плејмејкер Дејмон Студемајер (на слици), о неславном раздобљу иначе угледне НБА франшизе управо се снима документарни филм...

"Окупили смо доста људи и биће заиста интересантно. Толико интересантно да ће филм највероватније бити из два дела", рекао је Студемајер.

За Портланд су почетком 21. века играли и неки узорни ветерани, попут Скотија Пипена, Арвидаса Сабониса и Дејла Дејвиса, али Зек Рендолф, Рубен Патерсон, Рашид Валас, Шон Кемп, Бонзи Велс, Квинтел Вудс, Џеф Мекинис, Даријус Мајлс, били су изван контроле генералног менаџера Боба Витсита, док је тренер Морис Чикс могао само да се "прави луд" пред хаосом у свлачионици.

Осим туча на тренинзима (када је Рендолф 2003. нокаутирао Патерсона, практично га је онеспособио за предстојећи плеј-оф) и разних испада на утакмицама (Велс је једном ударио судију), играчи су имали озбиљних проблема са законом, због ствари које су радили у слободно време. Отуда и надимак "Џејл блејзерс".

Патерсон је због напаствовања дадиље своје деце морао да се региструје као сексуални преступник.

Рендолф је био оптужен за силовање стриптизете.

Вудс је у својој кући организовао илегалне борбе паса.

Кемп је шмркао кокаин, а Студемајер и Валас су били страствени уживаоци марихуане.

Велс и Ерик Баркли су се сукобили са полицијом у ноћном клубу...

"Не бринемо много шта ће навијачи да мисле о нама. Они нам нису нарочито важни. Могу да нам звижде на свакој утакмици, али опет ће нам прићи да траже аутограм када нас виде на улици. Због тога су они навијачи, а ми НБА играчи", изјавио је Бонзи Велс 2002. године за "Спортс Илустрејтид", један од најугледнијих магазина у САД.

Све то, а сигурно и многе ствари које нису "испливале" на површину свих ових година, требало би да буде обрађено у филму о "Блејзерсима из затвора".

"Поента филма је да добијете директно сведочење момака који су се тада уваљивали у проблеме. И добићете га", обећао је Дејмон Студемајер, популарни "Супермиш".

Екипа Портланда је и после одласка већине поменутих кошаркаша трпела последице њиховог лошег понашања, а на прави пут се вратила тек 2006, када су дебитовали Брендон Рој и Ламаркус Олдриџ.

Коментари / 0

Оставите коментар