У славу Партизана: Ватерполо спектакл на Бањици!

Бивши и садашњи ватерполисти Партизана окупили су се на Бањици у ревијалној утакмци са циљем да се помогне том клубу.

Остали спортови 28.03.2016 | 00:15
У славу Партизана: Ватерполо спектакл на Бањици!

У догађају је организовала Фондација “Гробари за нас”, бивши и садашњи првотимци, подељени у две екипе, Беле, које је са клупе водио Владимир Вујасиновић, и Црне, чији тренер је био Игор Милановић.

Виђено је много атрактивних потеза, одигране су три четвртине по шест минута. После прве две било је 6:5 (1:3, 5:2) за Беле, а у трећој су у базен ушли сви играчи, резултат се није више водио.

У мечу је заиграло чак седам голмана – некадашњи асови црно-белих Денис Шефик, Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић, Стефан Живојиновић и садашњи првотимци Димитрије Ристичевић, Лазар Бракочевић и Марко Крушка. Тако су и чувари мреже добили прилику у игри у пољу. Први ју је искористио Гојко Пијетловић, који је у контранападу преварио Шефика и довео Црне у вођство од 3:1.

Међу најатрактивнијим потезима био је гол Стефана Митровића за 2:3, када га је Слободан Никић избацио далеко изнад воде. У трећој четвртини све се претворило у сјајан ватерполо шоу. Почели су да се нижу и „фудбалски“ голови. Први је мрежу главом затресао “црни“ Гаврил Суботић, а на другој страни, ногом је, пошто га је из воде избацио Стефан Митровић, узвратио Филип Филиповић. Савладао је центра Делфина Душка Пијетловића који је између статива заменио брата Гојка.

Како се меч ближио крају са трибина су навијачи све чешће позивали Владу Вујасиновића и Игора Милановића да ускоче у воду и покажу шта могу. Милановића, ипак, нису убедили, али се садашњи први тренер није одолео жељи навијача и играча, ускочио у воду. Вујасиновић је уз звук сирене са више од пола терена постигао затресао мрежу.

Међу многобројним гостима били су чланови генерације Партизана која је 1963/64. освојила титулу првака Европе Ђорђе Перишић и Борис Чуквас, многи бивши ватерполисти Партизана, фудбалери црно-белих са капитеном Сашом Илићем, хокејаши, рукометаши… У паузама публику су забављали певач Марко Булат и бубњари Драгољуба Ђуричића.

Бели: Шефик, Асановић, Чупић, Манојловић 1, С. Митровић 1, Филиповић 1, Никић 2, Радојевић, Вучинић, Јанковић, Лазић, Бракочевић, Ристичевић, Крушка. Тренер: Вујасиновић

Црни: Б. Митровић 1, Мандић 1, Гоцић, Драшовић, Суботић, Д. Пијетловић, Гогов, Јакшић, Вицо, Танасковић, Стојановић 1, Г. Пијетловић 1, Живојиновић 1. Тренер: Милановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цхупс

31.03.2016 08:54

Ста јел вам се не свидја критика ?

ОДГОВОРИТЕ