U slavu Partizana: Vaterpolo spektakl na Banjici!

Bivši i sadašnji vaterpolisti Partizana okupili su se na Banjici u revijalnoj utakmci sa ciljem da se pomogne tom klubu.

Ostali sportovi 28.03.2016 | 00:15
U slavu Partizana: Vaterpolo spektakl na Banjici!

U događaju je organizovala Fondacija “Grobari za nas”, bivši i sadašnji prvotimci, podeljeni u dve ekipe, Bele, koje je sa klupe vodio Vladimir Vujasinović, i Crne, čiji trener je bio Igor Milanović.

Viđeno je mnogo atraktivnih poteza, odigrane su tri četvrtine po šest minuta. Posle prve dve bilo je 6:5 (1:3, 5:2) za Bele, a u trećoj su u bazen ušli svi igrači, rezultat se nije više vodio.

U meču je zaigralo čak sedam golmana – nekadašnji asovi crno-belih Denis Šefik, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Živojinović i sadašnji prvotimci Dimitrije Rističević, Lazar Brakočević i Marko Kruška. Tako su i čuvari mreže dobili priliku u igri u polju. Prvi ju je iskoristio Gojko Pijetlović, koji je u kontranapadu prevario Šefika i doveo Crne u vođstvo od 3:1.

Među najatraktivnijim potezima bio je gol Stefana Mitrovića za 2:3, kada ga je Slobodan Nikić izbacio daleko iznad vode. U trećoj četvrtini sve se pretvorilo u sjajan vaterpolo šou. Počeli su da se nižu i „fudbalski“ golovi. Prvi je mrežu glavom zatresao “crni“ Gavril Subotić, a na drugoj strani, nogom je, pošto ga je iz vode izbacio Stefan Mitrović, uzvratio Filip Filipović. Savladao je centra Delfina Duška Pijetlovića koji je između stativa zamenio brata Gojka.

Kako se meč bližio kraju sa tribina su navijači sve češće pozivali Vladu Vujasinovića i Igora Milanovića da uskoče u vodu i pokažu šta mogu. Milanovića, ipak, nisu ubedili, ali se sadašnji prvi trener nije odoleo želji navijača i igrača, uskočio u vodu. Vujasinović je uz zvuk sirene sa više od pola terena postigao zatresao mrežu.

Među mnogobrojnim gostima bili su članovi generacije Partizana koja je 1963/64. osvojila titulu prvaka Evrope Đorđe Perišić i Boris Čukvas, mnogi bivši vaterpolisti Partizana, fudbaleri crno-belih sa kapitenom Sašom Ilićem, hokejaši, rukometaši… U pauzama publiku su zabavljali pevač Marko Bulat i bubnjari Dragoljuba Đuričića.

Beli: Šefik, Asanović, Čupić, Manojlović 1, S. Mitrović 1, Filipović 1, Nikić 2, Radojević, Vučinić, Janković, Lazić, Brakočević, Rističević, Kruška. Trener: Vujasinović

Crni: B. Mitrović 1, Mandić 1, Gocić, Drašović, Subotić, D. Pijetlović, Gogov, Jakšić, Vico, Tanasković, Stojanović 1, G. Pijetlović 1, Živojinović 1. Trener: Milanović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

chups

31.03.2016 08:54

Sta jel vam se ne svidja kritika ?

ODGOVORITE