Хамилтон: Ферари ће више побјеђивати!

Троструки шампион Формуле 1 Луис Хамилтон предводео да ће ове сезоне бити више трка на којима је Ферари бржи од Мерцедеса него што је случај био прошле године.

Остали спортови 03.04.2016 | 11:00
Хамилтон: Ферари ће више побјеђивати!

Себастијан Фетел је донео италијанском тиму три победе током прошлогодишњег шампионата. У Малезији је тријумфовао захваљујући стратегији, у Мађарској захваљујући лудој трци, док је у Сингапуру било јасно да Ферари има бољи ритам од Мерцедеса.

Хамилтон је на отварању сезоне, Великој награди Аустралије, заузео друго место, иза тимског колеге Ника Розберга, а испред Фетела. И четвороструки светски шампион и Кими Раиконен су озбиљно претили двојцу немачког тима, што је Британца навело да помисли да ће тако бити током већег дела ове сезоне.

“Надам се да ће то бити добра трка. Биће трка на којима ћемо ми бити испред, са пет или десет секунди предности, биће неизвесних трка, а ко зна, можда ће и они бити испред нас више него што је случај био прошле године”, нагласио је Хамилтон.

Међутим, Хамилтон верује да је тешко у потпуности схватити колико је Ферари близу Мерцедеса по питању ритма у трци, због другачијих стратегија које су виђене у Мелбурну.

“Мени су изгледали веома брзо, имали су другачије пнеуматике од мене када сам био иза њих, другачију стратегију, а сигурно је да су били и брзи при крају. Узбуђен сам због наде да ћемо имати неизвесније трке”, истакао је возач Мерцедеса.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се за Велику награду Бахреина 3. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар