Hamilton: Ferari će više pobjeđivati!

Trostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton predvodeo da će ove sezone biti više trka na kojima je Ferari brži od Mercedesa nego što je slučaj bio prošle godine.

Ostali sportovi 03.04.2016 | 11:00
Hamilton: Ferari će više pobjeđivati!

Sebastijan Fetel je doneo italijanskom timu tri pobede tokom prošlogodišnjeg šampionata. U Maleziji je trijumfovao zahvaljujući strategiji, u Mađarskoj zahvaljujući ludoj trci, dok je u Singapuru bilo jasno da Ferari ima bolji ritam od Mercedesa.

Hamilton je na otvaranju sezone, Velikoj nagradi Australije, zauzeo drugo mesto, iza timskog kolege Nika Rozberga, a ispred Fetela. I četvorostruki svetski šampion i Kimi Raikonen su ozbiljno pretili dvojcu nemačkog tima, što je Britanca navelo da pomisli da će tako biti tokom većeg dela ove sezone.

“Nadam se da će to biti dobra trka. Biće trka na kojima ćemo mi biti ispred, sa pet ili deset sekundi prednosti, biće neizvesnih trka, a ko zna, možda će i oni biti ispred nas više nego što je slučaj bio prošle godine”, naglasio je Hamilton.

Međutim, Hamilton veruje da je teško u potpunosti shvatiti koliko je Ferari blizu Mercedesa po pitanju ritma u trci, zbog drugačijih strategija koje su viđene u Melburnu.

“Meni su izgledali veoma brzo, imali su drugačije pneumatike od mene kada sam bio iza njih, drugačiju strategiju, a sigurno je da su bili i brzi pri kraju. Uzbuđen sam zbog nade da ćemo imati neizvesnije trke”, istakao je vozač Mercedesa.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Bahreina 3. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar