Борац (БЛ) - Партизан 0:0 уз поруку ''Лешинара'' и ''Гробара''...!

Фудбалери Партизана гостовали у Бањалуци, где су одиграли пријатељски меч поводом прославе 90 година постојања Борца. Дуел завршен без голова. Навијачи бањалучког Борца и београдског Партизана искористили су прилику током међусобног пријатељског меча два клуба да упуте и по једну политичку поруку.

Фудбал 25.03.2016 | 20:00
Борац (БЛ) - Партизан 0:0 уз поруку ''Лешинара'' и ''Гробара''...!

После 15 година, Партизан је дошао у Бањалуку да увелича 90. рођендан Борца, али утакмица није личила на ревијалну већ праву такмичарску!

Иако се тренер црно-белих Иван Томић одлучио за комбиновани састав, како је и претпоставио његов колега са клупе бањалучког клуба Борче Средојевић,обе екипи су желеле победу, али је на крају реми био најреалнији.

Штета једино што многобројне прилике испред гола Филипа Кљајића и Бранислава Ружића нису реализоване, па су гледаоци, њих око седам хиљада, остали ускраћени за поготке.

Али, ипак, не иду незадовољни са Градског стадиона.

У екипи Београђана је као стартер почео некадашњи капитен црвено-плавих, Александар Субић, који је нашем порталу рекао да се "плаши хоће ли промашити свлачионицу" и могао је у првом полувремену да гледа немоћ црно-белих.

Борчевци су доминирали тереном и стекли неколико добрих шанси, међутим, заслугом голмана Кљајића, али и недостатку спортске среће и непрецизношћу, црвено-плави нису стекли предност.

Најближи голу био је нападач Бањалучана Тони Јовић у 39. минуту кад се нашао "очи у очи" са голманом гостију, али је шутирао изнад пречке са неких десетак метара.

У наставку, у игру Београђана ушао је капитен Саша Илић и повезао редове црно-белих, а већ на самом почетку је уздрмао пречку Борчевог гола.

Имали су и једни и други још шанси, иако је ритам мало опао због многобројних измена, али се мреже у петак увече у Бањалуци ипак нису затресле.

Свој допринос амбијенту дали и најватренији навијачи обе екипе, али било је и инцидената пошто су Лешинари бакљом погодили фудбалера Партизана Марка Голубовића, као и политичких порука против НАТО пакта и подршке Радовану Караџићу,који је јуче неправоснажно осуђен на 40 година затвора због ратних злочина.

Навијачи бањалучког Борца и београдског Партизана искористили су прилику током међусобног пријатељског меча два клуба да упуте и по једну политичку поруку.

Осим што су громогласно бодрили своје љубимце на бањалучком Градском стадиону, најватреније присталице црвено-плавих и црно-бијелих транспарентима на трибинима осврнули су се и на актуелну политичку ситуацију.

"Лешинари" су упутили поруку против "НАТО пакта" поводом годишњице бомбардовања Савезне Републике Југославије, док су се "Гробари" осврнули на пресуду од 40 година првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Правда

26.03.2016 06:07

Даје Партизан играо у Зеници и да су се заставе палиле било би Балије,залосно јуцер оно био сам на стадиону.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

26.03.2016 09:03

Да,на (не)пријатељском мецу палити заставе,то је срамота...вултуреса ..ма они и немају срама..цаст изузецима и правим вултуресима...

Name

гоци

26.03.2016 10:30

Лесинари,група дјевојцица која нема везе због цега је на стадиону...има пар правих ликова из Нове Вароси,а ово остало,јад И цемер..полуписмени дегенерици И наркици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

26.03.2016 17:56

Лесинри, навијаци Бораца!!!!!!!! Набијамо комплексе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

27.03.2016 10:52

Какви гости такви и домацини, да је било ко насао да нам у Бањалуци соли памет вец они које Партизан и фудбал најмање интересују. Уз то и Партизан је само обицни фудбалски клуб не знам засто га дизати у небеса кад имамо своју љубав у насем граду.

ОДГОВОРИТЕ