Borac (BL) - Partizan 0:0 uz poruku ''Lešinara'' i ''Grobara''...!

Fudbaleri Partizana gostovali u Banjaluci, gde su odigrali prijateljski meč povodom proslave 90 godina postojanja Borca. Duel završen bez golova. Navijači banjalučkog Borca i beogradskog Partizana iskoristili su priliku tokom međusobnog prijateljskog meča dva kluba da upute i po jednu političku poruku.

Fudbal 25.03.2016 | 20:00
Borac (BL) - Partizan 0:0 uz poruku ''Lešinara'' i ''Grobara''...!

Posle 15 godina, Partizan je došao u Banjaluku da uveliča 90. rođendan Borca, ali utakmica nije ličila na revijalnu već pravu takmičarsku!

Iako se trener crno-belih Ivan Tomić odlučio za kombinovani sastav, kako je i pretpostavio njegov kolega sa klupe banjalučkog kluba Borče Sredojević,obe ekipi su želele pobedu, ali je na kraju remi bio najrealniji.

Šteta jedino što mnogobrojne prilike ispred gola Filipa Kljajića i Branislava Ružića nisu realizovane, pa su gledaoci, njih oko sedam hiljada, ostali uskraćeni za pogotke.

Ali, ipak, ne idu nezadovoljni sa Gradskog stadiona.

U ekipi Beograđana je kao starter počeo nekadašnji kapiten crveno-plavih, Aleksandar Subić, koji je našem portalu rekao da se "plaši hoće li promašiti svlačionicu" i mogao je u prvom poluvremenu da gleda nemoć crno-belih.

Borčevci su dominirali terenom i stekli nekoliko dobrih šansi, međutim, zaslugom golmana Kljajića, ali i nedostatku sportske sreće i nepreciznošću, crveno-plavi nisu stekli prednost.

Najbliži golu bio je napadač Banjalučana Toni Jović u 39. minutu kad se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju, ali je šutirao iznad prečke sa nekih desetak metara.

U nastavku, u igru Beograđana ušao je kapiten Saša Ilić i povezao redove crno-belih, a već na samom početku je uzdrmao prečku Borčevog gola.

Imali su i jedni i drugi još šansi, iako je ritam malo opao zbog mnogobrojnih izmena, ali se mreže u petak uveče u Banjaluci ipak nisu zatresle.

Svoj doprinos ambijentu dali i najvatreniji navijači obe ekipe, ali bilo je i incidenata pošto su Lešinari bakljom pogodili fudbalera Partizana Marka Golubovića, kao i političkih poruka protiv NATO pakta i podrške Radovanu Karadžiću,koji je juče nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Navijači banjalučkog Borca i beogradskog Partizana iskoristili su priliku tokom međusobnog prijateljskog meča dva kluba da upute i po jednu političku poruku.

Osim što su gromoglasno bodrili svoje ljubimce na banjalučkom Gradskom stadionu, najvatrenije pristalice crveno-plavih i crno-bijelih transparentima na tribinima osvrnuli su se i na aktuelnu političku situaciju.

"Lešinari" su uputili poruku protiv "NATO pakta" povodom godišnjice bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, dok su se "Grobari" osvrnuli na presudu od 40 godina prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pravda

26.03.2016 06:07

Daje Partizan igrao u Zenici i da su se zastave palile bilo bi Balije,zalosno jucer ono bio sam na stadionu.....

ODGOVORITE
Name

sirogojno

26.03.2016 09:03

Da,na (ne)prijateljskom mecu paliti zastave,to je sramota...vulturesa ..ma oni i nemaju srama..cast izuzecima i pravim vulturesima...

Name

goci

26.03.2016 10:30

Lesinari,grupa djevojcica koja nema veze zbog cega je na stadionu...ima par pravih likova iz Nove Varosi,a ovo ostalo,jad I cemer..polupismeni degenerici I narkici

ODGOVORITE
Name

Nemanja

26.03.2016 17:56

Lesinri, navijaci Boraca!!!!!!!! Nabijamo komplekse!!!!!!

ODGOVORITE
Name

zoki

27.03.2016 10:52

Kakvi gosti takvi i domacini, da je bilo ko nasao da nam u Banjaluci soli pamet vec oni koje Partizan i fudbal najmanje interesuju. Uz to i Partizan je samo obicni fudbalski klub ne znam zasto ga dizati u nebesa kad imamo svoju ljubav u nasem gradu.

ODGOVORITE