Стручњаци говорили о посљедицама миграција

Европски универзитет у Брчком и Европски универзитет „Каллос“ у Тузли, организовали су у Брчком међународни научни скуп под називом "Миграције у 21. вијеку – узроци и посљедице".

Босна и Херцеговина 25.03.2016 | 18:50
Стручњаци говорили о посљедицама миграција

О великим миграцијама становништва које су у току по оцјени стручњака и не види им се крај, на научном скупу у Брчком излаже више од 160 еминентних стручњака разних профила из региона и неколико европских земаља који нуде своје виђење узрока, али и могућа рјешења кризе која је, без сумње, озбиљно уздрмала Европу и Западни Балкан.

Европа, нагласио је један од излагача, проф. др Владимир Султанович Гатијев с московског државног Универзитета, може пуно научити од Русије која се с овим проблемом суочила много раније - распадом Совјетског Савеза, а рјешење је, поручио је, отклањање узрока миграција, а никако забране и баријере.

Сва излагања и приложени радови на овом међународном научном скупу о узроцима и посљедицама миграција у 21. вијеку, обједињени су и објављени у заједнички зборник.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градјанин

25.03.2016 18:05

Ни висе универзитета ни неписменијег народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

25.03.2016 18:25

Браво за коментар! Лепо су рекли, тамо где логика престаје Босна поциње...

Name

зоран

26.03.2016 06:06

Да ли ико има петљу да казе да те мигранте производи америчка политика и америцке бомбе да ли ико у Европи има петљу да казе Европа је крисцанска а не исламска нека их прими Саудијска Арабија и исламске земље нека тамо пропагирају њихову слободу а не код нас јер покровитељ те исламске политике је турска и саудиска арабија